Alte servicii de la Nova Apaserv vor fi externalizate din cauza salariilor uriaşe. Vezi care!

florin turcanu
Florin Turcanu

Peste 300 de milioane lei vechi. La atât se ridica lunar bugetul la societatea Nova Apaserv, pentru plata a nu mai puţin de nouă jurişti ai instituţiei. Cinci dintre aceştia erau rude. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au decis externalizarea serviciului juridic până la sfârşitul anului şi, spune Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, aceasta măsură va presupune costuri mai mici. Şi serviciul de contabilitate al societăţii va fi externalizat.

Cei nouă jurişti mă costau lunar 300 milioane lei, iar acum 210 milioane lei lunar cu grila nouă. Când scot spre externalizare, condiţia pe care o pun este aceea să facem acest sertviciu cu maxim 110-120 milioane lei. Vom da cu încredinţare directă până la sfârşitul anului, pe o lună, după care vom scoate la licitaţie. Din nouă jurişti, cinci sunt fraţi, surori, cumetri„, a spus Florin Ţurcanu.

Potrivit preşedintelului CJ, un jurist de la Nova Apaserv ridica, pe lună, de la 25 până la  30 milioane lei vechi în mână.

Ţurcanu mai spune că şi serviciul „Resurse umane” este destul de costisitor. Pentru cei cinci angajaţi, se plătesc 150 milioane lei vechi pe lună „ca să plimbe nişte hârtii”. Ţurcanu susţine că, dacă acest serviciu va fi externalizat, îl va costa 60 milioane lei. Şi serviciul Contabilitate se află pe lista neagră.

Contabilitatea mă costă pe lună 430 milioane lei, însă cu vechea grilă mă costau 700 milioane lei vechi. Am şi aici 11 contabili. O firmă cu o cifră de afaceri de milioane europ pe lună are trei contabili, iar eu ar trebui să încasez pe lună 400 miliarde lei vechi, nu 25 miliarde lei vechi. Externalizăm şi acest serviciu, cu până la 100 milioane lei maxim„, a adăugat Ţurcanu.

Serviciul comercial este luat în calcul, de asemenea, pentru externalizare. Preşedintele CJ vrea să reducă şi aici cheltuielile cu salariile la jumătate.

Aici le-am dat termen până la sfârşitul anului. Dacă nu îmi demonstrează că îşi fac treaba, externalizăm serviciul„, a mai spus Ţurcanu.

Preşedintele CJ susţine că Nova Apaserv a fost până acum o societate căpuşată.

6 thoughts on “Alte servicii de la Nova Apaserv vor fi externalizate din cauza salariilor uriaşe. Vezi care!

  1. Nu v-am votat,domnule Ţurcanu,dar dacă faceţi restructurare după principii liberale dealtfel ,o să-mi schimb opţiunea şi o să vă votez.Vrem fapte,nu vorbe,după cum era un slogan electoral!Aceşti funcţionăraşi piloşi de la Nova Apaserv sunt un fel de trântori care pentru o leafă cât mai grasă,fac cât pot mai puţin….

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Juristii nu sunt neamuri numai intre ei, au cel putin un neam de gradul unu in unitate. Daca s-ar da afara sotul sau sotia de la nova apaserv nu a-ti mai avea cu cine sa lucrati, ar trebui sa faceti angajari

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Fapte nu o sa vedem, doar vorbe. Daca i-ar da afara pe toti pilosii sau care sunt cu toata familia, sot-sotie-copii, atunci nu ar mai avea cu cine lucra. Se vor face angajari.

  4. Eu cred ca actiunea presedintelui vis -a-vis de ApaServ este 100% heirupista sau urmata de alte actiuni ale actualelor grupuri de interese( ca cele vechi au fost trecute pe linie moarta).
    Vom trai si vom vedea, insa eu am mari rezerve ca aceste externalizari vor aduce venituri mai mari. Da, si eu cred ca Operatorul de apa nu are nevoie de 8-9 juristi.Imi amintesc ca acum 10-12 ani , cind multi abonati nu-si plateau consumurile de apa, erau doar 3 juristi. Acum procentul celor care nu platesc este mai mic, insa numarul juristilor a crescut exponential. Sper ca nu suntem atit de creduli si sa nu intelegem ca tot consiliul judetean a aprobat aceste majorari de personal. Pai, legea de organizare a SC ne spune clar ca adunarea generala ( adica actionarul principal – Consiliul Judetean Botosani) aproba bugetul, organigrama si lista investitiilor.Si atunci, cine-s vinovatii? Raspuns: toti consilierii judeteni care au fost numiti ca reprezentanti si au votat in adunarile generale ordinare asemenea porcarii.

  5. Unele servicii de la Nova Apa ,,vor fi externalizate din cauza salariilor uriaşe”
    Fie presedintele CJ minte, fie titlul nu este corect. Pentru ca salariile nu sunt uriase; in medie, un birocrat de la Operatorul de apa nu are mai mult de 2.000 lei pe luna salariu, poate chiar mai putin.
    Fac exceptie juristii, pentru care tot Consiliul de administratie le-a acordat niste
    ,,bonusuri” pentru ca ,,se speteau foarte mult” pentru problemele unitatii.
    Adevarul este ca fondul de salarii este mare datorita numarului mare de angajati, nu datorita marimii salariilor. Deci, nu mai dezinformati opinia publica, consumatorii din Botosani care trag concluzia ca aici se traieste ca in sinul lui Adam. In plus, le-as recomanda sindicalistilor sa revina la ginduri mai bune si sa negocieze cu patronatul pentru a gasi o solutie corecta pentru buna functionare a Regiei. Ma mir foarte tare ca ,,toti marii conducatori pusi in fruntea Regiei” nu sunt in stare sa produca o simulare pentru a gasi varianta cea mai buna pentru o functionare ireprosabila a unitatii. Ideile astea venite peste noapte de la Turcanu et comp. sunt simple incercari fara nici o fundamentare. Spre exemplu, acesti manageri de ocazie ar trebui sa dispuna efectuarea unei normari pentru toate posturile din societate. Personal nu cred ca vor face asa ceva, pentru ca este foarte greu si nimeni nu se pricepe. Pentru o asemenea lucrare aveti nevoie de specialisti adevarati( pe care nu-i are nici Regia, nici consiliul judetean).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *