Noi schimbări la clasa pregătitoare anunţate de Ministerul Educaţiei

elevi in clasa IRegulile de înscriere la clasa pregătitoare s-ar putea schimba din nou. Ministrul Educaţiei vrea ca, de anul viitor, părinţii să îşi poată da copiii la orice şcoală doresc. În acest an, micuţii au trebuit înscrişi la şcolile din apropierea locuinţei. În plus, din 2013 înscrierile se vor face într-o singură etapă, nu în patru, aşa cum s-au făcut anul acesta

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea să renunţe la clasa întâi şi să tranforme clasa pregătitoare în primul an al învăţământului obligatoriu.

Noile reguli de înscriere vor permite părinţilor să aleagă şcoala la care vor să îşi trimită copiii, indiferent de domiciliul din buletin.

Criteriile de departajare care rămân însă în vigoare pentru toate şcolile sunt următoarele : prioritatea copiilor din circumscripţia şcolii şi existenţa unui frate sau a unei surori, care învaţă deja în acea şcoală. Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ sunt cele care vor stabili criteriile de primire a copiilor din alte sectoare. Se va renunţa şi la cele patru etape de înscriere de până acum.

Copiii orfani, cei din familii monoparentale şi cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap nu vor mai avea prioritate la înscrieri. Toate modificarile operate şi metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, vor fi publicate în luna ianuarie şi vor intra în vigoare din martie 2013.

Sursa: Realitatea.Net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *