Sechestru pe toate imobilele patronului de la TransDor

Autogara Transdor
Foto: Evenimentul de Botoşani

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au instituit luni sechestru pe mai multe imobile, in urma unei anchete legata de infractiunea de inselaciune ce il vizeaza pe patronul societatii Lorion, (proprietarul autogarii TransDor) Vasile Doroftei. Dosarul instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Botosani, sub supravegherea unui procuror, priveste mai multe fapte ce ar fi fost savarsite in perioada 2010-2011, cu tichete de calatorie. Mai exact, au fost facute decontari de bilete de calatorie (de la pensionari sau veterani de razboi) cu toate ca persoanele respective nu au calatorit niciodata pe acele rute. Pentru ca valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat este uriasa, 1,4 milioane lei, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe imobile.
„In vederea recuperarii prejudiciului, la inceputul acestei saptamani a fost instituit un sechestru asigurator pe mai multe imobile, hartiile fiind trimise la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Parte vatamata in acest dosar este Ministerul Transporturilor”, a precizat o sursa din cadrul anchetatorilor.
Pe de alta parte, maniera in care a fost prejudiciat statul nici nu a fost una complicata, munca investigatorilor fiind una destul de usoara. S-a mers pe firul tichetelor de calatorie decontate. S-a inceput la autogara Constanta, unde se afla un registru de transport (pe acea ruta fiind licenta societatii) si s-a observat ca in realitate acele autocare mentionate ca au facut drumurile nu au mers la Constanta. Mai mult, in documentele in baza carora au fost decontate tichetele au fost trecute si rute pentru care autocarele Transdor nu au licenta. Desi s-a gasit o maniera prin care s-a umblat si la tahografurile autobuzelor, cand s-au confruntat cu datele ARR au fost gasite inadvertentele.
In plus, cand s-a facut verificarea RAR la autocare, numarul kilometrilor reali parcursi era mult mai mic fata cel scris in acte,  semn ca acele curse au fost facute doar pe hartie. Contactat telefonic, patronul societatii Lorion a refuzat sa comenteze ancheta penala ce il vizeaza. A declarat, scurt: „nu pot vorbi pentru ca am o masea scoasa”.
Tot in aceasta perioada, anchetatorii au incheiat alt dosar, intocmit tot unui patron de societate de transport, care insa a preferat, pentru a fi scos de sub urmarirea penala, sa plateasca prejudiciul. Suma in cauza in acel dosar a fost de 300.000 lei.

Sursa> Evenimentul de Botoşani

3 thoughts on “Sechestru pe toate imobilele patronului de la TransDor

  1. Daca se stia ca aceste tichete de calatorie pot aduce prejudicii statului, s-a facut in perioada respectiva de oricare dintre institutiile statului abilitate un control preventiv ? Sa-l informeze pe administrator de rigorile legilor daca le incalca in acest sens? Nu cred s-a lasat sa se incalce legea dupa care se vine dupa 2 ani se constata ca s-a incalcat si se calculeaza majorari si penalitati de aduci firma in faliment. Cine incalca legea sa plateasca, dar mi se pare ca prea se asteapta ca legea sa fie incalcata dupa care sa se ia masuri care sa duca aproape de inchiderea firmelor. Tot timpul se iese in evidenta cu prejudiciul creat, dar de ce nu se da publicitatii care este suma pe care a achitat-o in acesti doi ani firma ca impozite si taxe la stat ? Daca o inchideti cine mai plateste ? In momentul in care o firma privata nu a platit la bugetul statului impozitele retinute de la salariati este sanctionat penal, in timp ce firmele statului (ex.CFR) nu au platite sute de milioane de lei la bugetul statului nu se intampla nimic . In timp ce o societate privata are datorie la stat i se calculeaza tot felul de majorari si penalitati, iar cand are de primit de la stat nu primeste nimic in plus din contra primeste numai controale care sa faca in asa fel incat sa nu mai fie nimic de primit!!! Cand se va aplica legea la fel ?

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    La puscarie cu el ! Hotii care gauresc bugetul statului ! Rusine !!! Dar de celelalte firme de ce nu spune-ti nimic ! De exemplu dosarele de urmarire penala pentru DECONTARE ILEGALA DE CUPOANE cu prejudiciu de miliarde de lei vechi ale lui domnul ,,SENATOR,, GRIGORAS VIOREL patron la RVG BOTOSANI. Din cauza ca este membru PNL si candideaza la senat ???!!!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Aici a prejudiciat statul in mod intentionat, Nenea Vasilica a dublat numarul de curse doar pe hartie pentru a deconta mai multi bani ! De unde credeti ca provin masinile scumpe care se plimba Doroftei sau o autobaza de autocare in proprietate sau vila de un milion de euro din Tudora cu care se lauda peste tot !!! DIN CUPOANE !!! ca din transport curat nu ai cum !!! Acum o sa le dea inapoi , ca doar justitia nu oarba ! Dar sa vedem cand vor ajunge si dosarele celorlalti , de exemplu RVG-ul , sa vedeti acolo sume decontate ilegal, Dar probabil Politia il mai lasa putin sa devina Senator si dupa are imunitate ! Rusine !!! Va dati seama ce infractori vor sa mearga la conducere !! Dar sa speram ca Politia si justitia isi va face treaba ca si acolo avem un Comandant nou !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *