Bebeluş mort în Maternitate, la câteva ore după naştere. Părinţii acuză cadrele medicale!

bebelus mort in maternitatea BotosaniO familie de tineri din Botoşani acuză mai multe cadre medicale de la Maternitatea Botoşani de culpă medicală, după ce copilaşul lor, născut luni noapte, a murit la doar câteva ore. Tatăl spune că sarcina soţiei sale de 25 de ani a fost monitorizată în permanenţă, iar copilul se dezvolta bine, însă la numai cinci ore după naştere, fetiţa, care a avut 3.590 grame, a murit.
El acuză medicul de gardă că nu i-a făcut soţiei sale cezariană, deşi travaliul a decurs anevoios. Părinţii vor face plângere la Poliţie şi va sesiza Colegiul Medicilor.
A fost travaliul prea lung. Eu am întrebat medicul, de ce nu a recurs la o cezariană şi mi-a spus că nu i-a cerut nimeni. Dar trebuie să ceară pacientul lucrul acesta? Doamna doctor nu trebuia ea să constate că nu se putea naşte copilul pe cale normală şi să recurgă la alte procedee, să iasă copilul sănătos. Vom face plângere, măcar alţii în urma noastră să nu păţească la fel”, a spus Liviu Patatu, tatal copilului.
bebelus mort in maternitatea BotosaniReprezentanţii Maternităţii Botoşani vor declanşa o anchetă la nivelul unităţii şi vor dispune măsuri, dacă se constată că este vorba de o eroare medicală. Gina Puflea, şeful Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani, susţine că, joi, va fi numită o comisie care să cerceteze acest caz. Ea a afirmat însă că nici travaliul, dar nici expulzia fătului nu au pus probleme obstetricale.
La examenul anatomopatologic nu a ieşit ceva concludent, deci nu sunt leziuni de traumatism obstetrical. Copilul a avut un cordon ombilical scurt şi se poate ca pe acest cordon ombilical să fi dezvoltat o suferinţă fetală supraacută. Medicul curant a fost de gardă în ziua respectivă, deci a fost tot timpul cu pacienta. A supravegheat travaliul, a fost acolo în expulzie, deci nu a fost un caz neglijat. Doamna doctor a spus că niciun moment nu şi-a pus problema că ar trebui cezariană la acest caz. Mai trebuie anatomia patologică să îşi spună cuvântul şi după examenul microscopic„, a spus Gina Puflea.
În urma necropsiei, s-a stabilit că decesul a survenit urmare a sindromului hipoxic perinatal, ceea ce înseamnă că fătul nu a primit suficient oxigen în timpul expulziei urmare a unui travaliu prelungit. Şi Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

 

6 thoughts on “Bebeluş mort în Maternitate, la câteva ore după naştere. Părinţii acuză cadrele medicale!

  1. Da este vorba de doamna dr Pitrop in cazul acestei nenorociri…si daca doamna dr Puflea ii ia apararea inseamna ca fac parte din aceeasi „categorie” umana. A nenorocit o viata si inca profeseaza la aceasta ora alte mamici se afla „pe mana” ei…Unde este dreptatea? Dumnezeu e sus sa nu uitam !!!

  2. eu am fost in aceeasi situatie…travaliu prelungit,si dak nu era d-na doctor PUFLEA cine stie ce se putea intampla.aci vb despre profesionalism,nu despre a lua apararea cuiva.credeti k,fiind purtattor de cuvant poti veni sa arunci cu noroi intr-un coleg…..oricum voiam sa punctez ca dr PUFLEA este un medic exceptional…codoleante parintilor

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Condoleante parintilor! Nimic din ce se va spune nu le va alunga durerea si nu le va aduce fetita inapoi! Am 3 copii si daca s-ar intampla ceva cu unul dintre ei….le iau gaturile vinovatilor!Doar cine nu e parinte nu intelege prin ce trec ei….In ceea ce priveste doctorii de la maternitatea din bt…[parere proprie si personala|…sunt doua doamne doctor in fata carora,, imi dau jos palaria”.Olaru Maria si Vantu Maria.sunt de nota 20. Sa recunoastem ca din tot spitalul doctorita olaru este, DETASAT,cel mai bun chirurg.Si doctorita Vantu,niciodata nu face afirmatii gratuite, adica nu te imbata cu apa rece.O apreciez pt franchetea de care da dovada.Asadar,fetelor si femeilor…cand ramaneti gravide ,mai interesati-va de doctorul careva tine sarcina sub observatie.

  4. Asa ceva s-a intamplat si la jumatatea lunii mai si probabil se va intampla de foarte multe ori cat timp vor exista cadre medicale super-specializate in maternitatea Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *