În premieră, la Palatul Copiilor Botoşani a fost introdus catalogul electronic

catalog palatul copiilorLa Palatul Copiilor Botosani, a fost introdus catalogul electronic. Un an a fost testat, intr-o varianta beta, acum el functioneaza cu succes, deservind in totalitate sau partial cercurile Palatului. Parintii isi pot inscrie copiii la cercurile Palatului Copiilor ON LINE direct de pe site: http://paco.botosani.ro – fisa inscriere

Asfel, se formeaza o baza de date cu informatiile despre elev. Parintele primeste automat un email cu Cererea de inscriere completata, regulamentele, norme de PSI, NTSM in functie de cercul ales. Dupa confirmarea cererii, copilul intra automat in catalogul virtual al cercului.

Pentru orice modificare adusa in unele rubricatii ale catalogului- cum ar fi calificative, note absente, oservatii- parintele va fi anuntat automat prin  email din partea profesorului, in timp real.

Totodata profesorul poate trimite mesaje individuale sau colective parintilor si elevilor tot prin acest soft, astfel facandu-se o legatura stransa scoala –parinte.

Acest soft este implementat gratuit fiind conceput de elevii si profesorii cercurilor de Automatizari-Robotica – Grigore Luisian si Informatica- Dana Nour. La cest proiect s-a lucrat aproximativ 2 ani.

La nivel national exista doar cateva scoli care au sisteme de acest gen instalate, dar sunt platite de benificiari si de parintii care doresc informatii, astfel  ele  sunt restrictive. Acest catalog poate fi implementat si in scoli cu mare usurinta deoarece are multiple avantaje: parintele nu trebuie sa-si creeze un cont, ca sa primeasca informatiile, informatiile sunt trimise tuturor parintilor, gratui, parintii si profesorii pot tine legatura mult mai usor, poate importa orice tip de baza de date cu elevii, poate exporta baza de date cu diferite rubricatii si tipuri. De asemenea, nu trebuie instalat un soft pe calculator. Functioneaza on line,  profesorul accesând-ul de pe orice calculator, tableta sau telefon conectat la internet doar cu user si parola. Profesorul pune absente printr-un singur clic, parintele fiind notificat instantaneu. Poate fi implementat si la secretariatele scolare pentru intocmirea automata de diverse documente„, a declarat profesorul Grigore Luisian, de la Palatul Copiilor.

Palatul Copiilor Botosani nu este la prima premiera. Reamintim ca in anii 90, tot aici s-a creat primul site de internet din judet, pagina palatului si pagina orasului Botosani, prima transmisie live, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *