Bărbatul ucis în bătaie de angajaţii SRI era din Botoşani

barbat ucis de SRIBarbatul ucis in bataie de angajatii SRI are un fiu în Botosani, informează Antena 1. Reporterii Observatorului l-au gasit, iar omul cere dreptate pentru moartea tatalui. Crima, musamalizata o vreme, face acum inconjurul tarii. Cei trei caporali care l-au lovit cu salbaticie pe barbat se tem sa mai vorbeasca public. Iar cea care le-ar fi ordonat sa ucida se ascunde de cateva zile.

Vasile Nechilciuc ar fi implinit anul acesta 46 de ani. A plecat din Botosani la Timisoara sa-si caute de lucru. Si-a gasit insa moartea. Centrul de fier vechi era, de fapt, o casa conspirativa a SRI, ascunsa pe un domeniu aparent parasit, dar pazit din umbra. O capcana a mortii in care a cazut si Vasile Nechilciuc, impreuna cu doi prieteni.

Cautau fier vechi si nu stiau ca au nimerit chiar in sediul SRI. Au fost surprinsi de trei caporali, care i-au incoltit si i-au luat la bataie. Totul, sub privirile si din ordinul unei femei: locotenent-colonel Toman Camelia Maria, mama a doi copii.

Zona in care se afla sediul SRI este una parasita. Nimeni n-a auzit scandalul din curte. Si nimeni n-a putut sa-l salveze pe barbat din mainile angajatilor SRI. Pentru cateva kilograme de fier vechi, barbatul a fost torturat ore intregi.

Barbatul in agonie a fost abandonat chiar, in strada, la poarta SRI. Prietenii lui l-au luat pe sus si l-au dus cu un carucior pana acasa. Acolo, barbatul a murit. Iar cazul a fost tinut sub tacere un an intreg.

Cei doi supravietuitori, martori cheie in proces, au disparut din oras. Iar fiul barbatului mort a fost anuntat sec, fara prea multe explicatii, ca tatal lui a murit. Abia acum a aflat ca angajatii SRI l-au omorat in bataie.

Trei fosti angajati ai SRI Timis si un superior al acestora sunt judecati pentru lovituri cauzatoare de moarte si purtare abuziva, de Tribunalul Militar Timisoara, dupa ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei sa bata trei persoane care vroiau sa fure fier vechi din curtea institutiei, una dintre acestea decedand in urma bataii primite, scrie Mediafax.

Prim-procurorul Parchetului Militar Timisoara, Radu Ilina, a declarat, luni, ca dosarul a patru fosti angajati ai SRI va fi judecat la Tribunalul Militar Timisoara, primul termen fiind stabilit pentru 29 noiembrie.

Potrivit prim-procurorului, dosarul a fost instrumentat de Parchetul Militar Timisoara, fiind deschis in luna octombrie 2011, dupa ce trei angajati ai SRI ar fi omorat in bataie, la comanda unui superior, un barbat intrat in curtea institutiei cu scopul de a fura fier vechi.

Avocatul a doi dintre fostii angajati ai SRI Timis implicati in acest caz, Calin Staiculescu, a declarat ca cei patru inculpati sunt judecati in libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte si purtare abuziva.

„Dosarul se afla in curs de cercetare la un judecator al Tribunalului Militar Timisoara, avand ca prim termen de judecata data de 29 noiembrie 2012. Cei trei angajati ai SRI, Lucian Gurlui, Bogdan Ioan Ghita si Deian Giurgev, au ascultat ordinul superiorului lor, locotonent colonelul in rezerva Camelia Maria Toman. Ea a dat ordin celor trei sa bata trei persoane intrate in curtea SRI cu scopul de a sustrage fier vechi. In urma acestei altercatii, una dintre cele trei persoane a decedat, celelalte doua suferind doar rani usoare”, a declarat avocatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *