Bursa locurilor de muncă la Penitenciarul Botoşani

penitenciarul botosaniVineri, 23 noiembrie,  se organizeaza in cadrul Penitenciarului Botosani  ”Bursa locurilor de munca” . Fenomenul excluziunii sociale afectează grupuri supuse riscului de marginalizare socială, din cadru grupurilor vulnerabile făcând parte şi persoanele aflate sau eliberate din detenţie, categorie defavorizată confruntată cu multe probleme legate de integrare socială, determinate de discriminare în privința accesul la educaţie şi, ulterior, pe piaţa muncii.

Proiectul îşi propune să intervină în acest segment de populație defavorizată, prin:

–  stimularea interesului și motivării de participare în activitățile economiei formale a deţinuţilor;

– combaterea discriminării împotriva deţinuţilor pe piaţa muncii şi creşterea receptivităţii angajatorilor pentru a încadra personae care au fost în detenţie;

– creşterea ocupării înactivităţi ce permit obţinerea de calificări la locul de muncă;

–  implementarea unor campanii publice de conștientizare, pentru combaterea şi promovarea unei atitudini colective supportive pentru deţinuţi.

 Menționăm că la momentul actual, ocupaţiile/domeniile de angajare solicitatede  către persoanele private de libertate din PenitenciarulBotoșani,  sunt: faianţar – montator placaje, tâmplar universal, bucătar, operator introducere, validare şi prelucrare date, lucrător în comerţ, confecţioner articole textile/operator confecționer industrial, mecanic auto, muncitor necalificat în agricultură, muncitor necalificat în construcţii.

Preconizăm că la această activitate vor participa un număr de 60 persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul Botoșani.

Agentii economici care au locuri disponibile si doresc sa faca selectie in vederea angajarii  pot depune oferta in acest sens la sediul A.J.O.F.M. Botosani situat in str. Colonel Tomoroveanu nr.2, sau la fax. Nr.0231536793, e-mail: [email protected].

Sursa: comunicat Penitenciarul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *