O firmă care îi strânge câinii lui Mazăre sare în ajutorul lui Portariuc

caini maidaneziO firmă care primeşte un milion de euro pe an de la primarul de Constanţa, Razu Mazăre, pentru strângerea câinilor vagabonzi s-a oferit să prindă şi maidanezii din Botoşani. Firma constănţeană nu doar că nu este plătită pentru serviciile de ecarisaj, ci oferă municipalităţii botoşănene o sumă de 25.000 de lei pentru a fi lăsată să ia câinii din judeţ.

Societatea Puppy Vet SRL Constanţa a încheiat, recent, pe 9 noiembrie, un contract de sponsorizare cu Primăria Botoşani. Obiectul contractului îl reprezintă „susţinerea financiară a activităţilor comunitare de prindere, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân”.

„Sponsorul” se obligă să suporte toate costurile de prindere a câinilor, valoarea contractului fiind de 25.000 de lei. Un astfel de „sponsor” este extrem de suspect atâta timp cât Primăria Constanţa plăteşte un milion de euro pentru serviciile de prindere a câinilor, iar Primăria Botoşani primeşte 25.000 de lei pentru aceleaşi servicii.

Deşi firma constănţeană este apropiată de primarul Radu Mazăre, cel care i-a făcut şi campanie electorală lui Ovidiu Portariuc, primarul Botoşaniului neagă că ar fi primit sprijinul din partea omologului său din Constanţa.

Cineva mi-a recomandat firma. Ştiu că e o firmă eficientă care a efectuat astfel de servicii în mai multe oraşe din ţară. I-am contactat şi aşa am încheiat contractul. Restul sunt poveşti”, a spus Portariuc.

La rândul său, patronul de la Puppy Vet, George Vanghelie, a declarat, marţi, pentru Pro TV, că înţelegerea cu Primăria Botoşani este încheiată pentru o zi.

De altfel, pe internet apare contractul de prestări servicii încheiat între Puppy Vet şi Primăria Constanţa. Contractul are o valoare de 4,388 milioane de lei, pe care municipalitatea constănţeană se obligă să îi achite în 2012.

De altfel, firma Puppy Vet ar fi încărcat deja 80 de câini pentru a-i transporta la Constanţa, însă asociaţia ADOR a reacţionat cerând stoparea acestor acţiuni.

4 thoughts on “O firmă care îi strânge câinii lui Mazăre sare în ajutorul lui Portariuc

  1. Alesii nostrii, niste CRIMINALI. Rusine sa le fie… Au ales sa castige bani condamnand niste biete suflete. Scarbe politice care ne conduc dupa niste pincipii mizere. Ar trebui sa fie ei inchisi in acele padocuri . Vor sa le dam solutii ??? Ar fi bine ca banii cheltuiti pe ,,sarbatorile orasului” sa fie folositi in folosul animalelor. Imi este scarba de ,,solutiile” lor. Spalare de bani, poate, dar sa nu uite ca vor plati…. pedeapsa data de bunul Dumnezeu… sa nu ucizi…

  2. Cei de la ADOR in loc sa latre doar (ca asta fac), daca iubesc atat de mult cainii vagabonzi (s-o spunem pe sleau) ar fi bine ar face ceva pentru protectia cetatenilor fata de aceste biete (pana la urma) patrupede. Cainii comunitari (vagabonzi, fara stapan, maidanezii) reprezinta un real pericol pentru cetateni si, mai ales pentru copii. Si, de ani buni ma tot intreb: e normal ca intr-o tara ce se vrea civilizata, europeana sa umble haite de caini prin oras? A devenit emblema Romaniei cainele comunitar? Macar s-o oficializam, daca e asa! Cainii vagabonzi din Botosani apartin Botosaniului de ADOR incearca sa impiedice transportarea acestora la Constanta? Le-as propune adorenilor sa plece si ei la Constanta ca sa se ocupe de cainii dusi acolo si sa nu simta lipsa lor. Daca nu ar fi periculosi, nu as avea nicio problema, dar sa chibzuim bine si sa gasim raspunsul corect la intrebarea: Interesul cetateanului e mai prejos decat al bietului maidanez?

  3. desteptul de portariuc si geniul dee cosmin andrei au avut macar o idee de bun simt de a ajuta atat populatia cat si cainii fara stapan, care n-au nici o vina ca exista? existenta lor este expresia indiferenti si incapacitatii noastre de a controla inmultirea lor. sunt stapani care arunca pui de caini. pe ei cine ii pedepseste? daca as putea le-as baga amenzi, de sa le treaca. pentru cei ce adopta caini s-a gandit cineva sa le acorde o facilitate fiscala dupa puterile admin.locale? au fost implicate scoli sau alte organizatii/ institutii/ firme care au avea capacitatea de a ajuta? chiar si o paine inseamna un ajutor. ce naiba, suntem priceputi doar sa ucidem? pe mine nu ma reeprezinta aceasta administratie atata timp cat nu poate concepe un plan in care sa primeze demnitatea si umanitatea. vina noastra ca am ales niste barbari care sa ne reprezinte. cosmin andrei sa ne lase cu statistici si plangeri adunate, sa arate si ceva competenta. sa suie cainii in masina catre constanta stia orice prost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *