Control de amploare la reţetele compensate. Află detalii!

Costel Lupascu, directorul CAS Botosani
Costel Lupascu, directorul CAS Botosani

Control de amploare făcut de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate la reţetele compensate. Pe lângă farmacişti şi medicii prescriptori sunt verificaţi la domiciliu şi pacienţii. Reprezentanţii CAS Botoşani vor să vadă dacă există şi la Botoşani reţete false eliberate, aşa cum s-a întâmplat în ţară, unde mai mulţi medici şi farmacişti au fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.  

Verificările se fac prin sondaj şi vor dura câteva luni, spun reprezentanţii CAS Botoşani.

Se verifică totul, inclusiv stăm de vorbă cu pacienţii. Îi întrebăm dacă au beneficiat de acele medicamente, dacă au fost la farmacia respectivă, dacă au fost consultaţi de medic. Noi avem reţetele şi îl căutăm la domiciliu. Sunt luate la verificat, prin sondaj reţetele care bat la ochi. Se merge la farmacie şi vedem dacă a eliberat, ulterior mergem la medic să vedem dacă este trecut în caietul de consultaţie, în registru, dacă pacientul a fost, când a fost. Poate nu-i trecut acolo şi apare doar cu reţetă„, a spus Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

5 thoughts on “Control de amploare la reţetele compensate. Află detalii!

  1. In sfirsit se limpezeste furatul .Buna treaba
    Sa verifice la domiciliu oamenii care stau la distante mari de cabinet 5-6 km distanta ca aceia nu au mai vazut retete .La retetele gratuite la copii sa se verifice acolo e furaciunea mai mare . Dau retete pe copii sanatosi .

  2. Mai sunt farmacii in judet care nu au contract cu CSA , de ce oare ? verificati medicii care au farmacii in incinta dispensarului .Stau acum medicii saracii si scriu in registru la greu , sau fac fise noi pentru pacienti pe motiv ca celelalte s-au treminat .
    La listele cu pacienti multi verificati ca acolo nu se mai stie ce si cum .
    Eu am avut surpriza cind m-am mutat la alt medic ca fisa mea era plina cu consultatii si eu nici macar nu am fost la medic .Cite retete o fi luat pe spinarea mea ……..deja acum este prea tirziu si-au facut plinul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *