Primarul Portariuc invită ADOR să participe la acțiunea de capturare și dare spre adopție a câinilor fără stăpân

primarul Ovidiu Portariuc
primarul Ovidiu Portariuc

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că va invita reprezentanții ADOR să ia parte la operațiunea din proiectul pilot privind capturarea și darea spre adopție a câinilor fără stăpân din municipiul Botoșani.

După ce domnul Flutur i-a alungat pe voluntarii care veniseră să sterilizeze câinii comunitari, ar fi o mare greşeală dacă i-am alunga și pe cei care au venit să-i preia pentru a-i da spre adopţie. Înţeleg că reprezentanţii ADOR s-au temut că acei câini vor fi duși undeva și omorâţi. Este poate și vina noastră că nu am explicat mai mult această acţiune. De aceea, îi vom invita pe cei de la ADOR să participe la întreaga operaţiune. Noi am cerut asigurări că toţi câinii ridicaţi din Botoşani vor fi trataţi civilizat până li se va găsi un stăpân, iar firma de specialitate s-a obligat să ne prezinte certificatele de adopţie. Din acest punct de vedere nu înţeleg îngrijorarea ADOR”, a spus edilul municipiului Botoșani.

 Acesta a adăugat că dacă cei de la ADOR nu vor dori să colaboreze cu Primăria, atunci acțiunea se va derula mai departe fără participarea lor. „Mai mult decât să fim transparenți și să-i invităm să vină alături de noi nu putem face. Sper să accepte propunerea noastră. Dacă însă vor insista doar pe varianta că trebuie să lăsăm câinii pe străzi, fără să facem nimic, noi nu putem accepta. Problema câinilor comunitari trebuie rezolvată, cum am spus, într-un mod civilizat. Și o vom rezolva, așa cum am promis în campania electorală”, a subliniat primarul Ovidiu Portariuc.

Comunicatul a fost emis la scurt timp după ce reprezentanţii Asociaţiei ADOR au anunţat că au primit semnale că maidanezii sunt încărcaţi într-o dubă galbenă cu număr de Constanţa. Reprezentanţii Ador au anunţat apoi Poliţia, iar duba a fost oprită lângă Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *