Scandal uriaş la padocuri! Vezi de ce

Dupa ce reprezentanţii Primăriei Botoşani au decis, luni, strângerea mai multor maidanezi de pe străzi şi trimiterea lor cu o dubiţă la Constanţa, membrii ADOR au condamnat decizia municipalităţii şi au acuzat că hingherii care trebuiau să strângă câinii i-au luat inclusiv pe cei sterilizaţi şi care aveau stăpâni.
Potrivit Primăriei, acţiunea făcea parte dintr-un proiect pilot cu o firmă din Constanţa.

Membrii ADOR, însă, nici nu au vrut să audă de un astfel de contract şi au pornit pe urmele dubiţei cu aproape 70 de animale. La Roman, însă, aceştia au alertat poliţiştii, care au oprit dubiţa în trafic şi au controlat actele. Au decis că documentele erau în neregulă, drept pentru care, şoferul dubiţei a fost nevoit să facă cale întoarsă la Botoşani.

La padocurile din Botoşani, însă, când au ajuns câinii erau şi reprezentanţii Primăriei, dar şi ai ADOR. Iubitorii de animale i-au reproşat viceprimarului Cosmin Andrei, care s-a ocupat de întreaga operaţiune, că a vrut de fapt să omoare câinii şi s-au revoltat că angajaţii de la padocuri nu i-au lăsat să intre. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii locali, care au încercat să mai aplaneze conflictul.

Am avut un contract prin care s-a oferit o sponsorizare pentru aceşti câini din padocul Botoşani, cu o societate comercială din Constanţa. Aceşti câini urmau să fie transportaţi la Constanţa. Noi am perfectat contractul, respectând toate legile româneşti în vigoare. Aceşti câini urmau să fie daţi spre adopţie. Nu era un alt scop. Este o firmă cu experienţă în domeniu. Aveau toate autorizaţiile”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Contractul de sponsorizare are o valoare de 25.000 de lei şi a fost încheiat între Primăria Botoşani şi firma SC Puppy Vet SRL, din Constanţa.

Reprezentanţii ADOR vor să depună plângere atât la adresa firmei din Constanţa, cât şi a Primăriei Botoşani. Aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care a fost încheiat contractul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *