Fost spion italian ţepuit de o menajeră din Botosani

Un italian in varsta de 82 de ani, fost ofiter de informatii, isi cauta dreptatea in justitia din Romania dupa ce a fost pacalit de o botosaneanca. Batranul spune ca aceasta i-a luat toata agoniseala de-o viata. Potrivi declaratiilor italianului, la scurt timp dupa ce a ramas vaduv a fost pur si simplu sedus de romanca angajata ca menajera, care l-a lasat fara 80.000 de euro pe care ii avea in conturi.

In plangerea depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, italianul isi povesteste necazul, aratand cum o femeie de 52 de ani l-a pacalit si i-a luat toti banii, cerand acum tragerea ei, dar si a complicilor sai, la raspundere. Fost ofiter al serviciilor secrete italiene, Spada Pasquale, cu domiciliat in orasul Milano, a depus plangere impotriva Mariei Lidia Grigoruta, de 52 de ani, si a complicilor acesteia, Liliana Grigorus, de 44 de ani, si Neculai Grigorus, de 45 de ani, toti din Botosani, pentru comiterea infractiunii de inselaciune. Batranul sustine ca are documente ce atesta faptul ca a pierdut 88.300 euro. In plangerea depusa la Botosani, italianul povesteste ca in luna septembrie 2009 a ramas vaduv. Dupa circa sapte luni de la moartea sotiei, un prieten i-a prezentat-o pe Maria Lidia Grigoruta pentru a-i face curatenie. Dupa cateva luni, botosaneanca a venit mai des iar in luna septembrie 2010, interesandu-se de ziua lui de nastere i-a adus un tort.
„Numita Grigoruta Maria Lidia aflase ca sunt singur, ca nu am rude si ca ramasesem vaduv, cu o buna stare materiala. Aveam in cont peste 87.000 euro, toate economiile mele de o viata. Atunci au inceput diferite cereri cu surasuri si cuvinte frumoase, numita Grigoruta Maria Lidia cerandu-mi mereu bani. A inteles ca sunt singur si sunt batran si ca putea face cu mine tot ce voia”, a declarat batranul. Atunci botosaneanca a inceput sa ceara bani.

„Fiindu-mi frica pentru viata mea, am  semnat ce a vrut”
Prima data a spus ca i-a murit mama, acest lucru fiind o minciuna. Ulterior, batranul i-a mai dat bani pentru, conform spuselor sale, chirie, genti, parfumuri si pantofi. Intr-o zi botosaneanca i-a cerut bani imprumut pentru a-si lua o casa in Romania, spunand ca o ruda a sa – un anume domn Culita, i-a spus ca ar fi cumparat o casa cu 80.000 de euro si ca o asemenea suma i-ar trebui si ei.
Botosaneanca a promis ca ii va inapoia banii si atunci italianul, in perioada 10 martie 2011 – 15 martie 2011, a scos din cont 75.000 euro. Chiar si functionarii bancii l-au intrebat pentru ce scoate aceste sume de bani, raspunzandu-le ca ii imprumuta unei „prietene”. Maria Lidia Grigoruta l-a insotit la banca de fiecare data, luand toate acele sume de bani, la rugamintea ei in data de 17 martie 2011, venind la Botosani.
Ajuns in Romania, batranul spune ca a fost pacalit fata de ce i se spusese initial, la notariat, cand a fost cumparat imobilul fiind pus sa astepte intr-o camera, singur. Astfel, nu stie care a fost valoarea imobilului. „Nu am participat la incheierea tranzactiei la notariat si nu am vazut cati bani s-au platit. In acele imprejurari, am fost suparat ca am fost tinut intr-o camera separata si nu am vazut cati bani s-au platit vanzatorului. M-am intors in Italia impreuna cu Grigoruta Maria Lidia la 21.03.2012. Nu aveam interes sa ma cert cu ea pentru ca riscam sa nu mai vina si sa nu imi mai restituie banii. A ajuns pana acolo incat mi-a cerut sa imi revopsesc apartamentul si sa il modific ca sa se mute cu mine. In aprilie 2012, faptuitoarea Grigoruta Maria Lidia mi-a cerut sa ne intoarcem in Romania pentru a-mi restitui suma de bani. Din nou, am cumparat bilete de avion pe care le-am platit eu si am venit in Romania, in Botosani, unde cei trei faptuitori urmau sa imi restituie suma de 88.300 euro”, a mentionat italianul in plangere, povestind si cum a fost obligat sa semneze un act, fiind amenintat cu moartea.
„La mijlocul lunii aprilie 2012, cand incepusem sa-mi dau seama ca nimeni nu imi va restitui nici o suma de bani, am avut discutii contradictorii cu faptuitoarea Grigoruta Maria Lidia. Atunci ea mi-a dat palme si pumni si mi-a zis ca il cheama pe fostul ei sot – Maxim Viorel, care este macelar, si ca ma omoara. Speriat, am iesit pe casa scarilor, ma tineam in carje si am inceput sa strig. Au iesit vecinii iar faptuitoarea Grigoruta m-a bruscat si m-a impins in casa. Acolo mi-a spus ca impreuna cu sotul ei ma poate omori si ma ingroapa undeva fara sa mai stie nimeni de aici ca am existat vreodata sau ca am disparut, ca singura mea salvare este sa-i semnez un act prin care sa recunosc ca i-am dat de bunavoie toti acesti bani. Temandu-ma pentru sanatatea mea, pentru viata mea, fiind si in imposibilitate de a ma apara, avand in vedere ca nu ma tin bine pe picioare, am scris tot ce mi-a cerut faptuitoarea Grigoruta Maria Lidia. Necunoscand pe nimeni in Romania si fiindu-mi frica pentru viata mea, am  semnat ce a vrut faptuitoarea Grigoruta Maria Lidia”, a spus Spada Pasquale.

„M-a dopat cu vraji, nu mai reactionam”
Intors in Italia, batranul a inteles ca nu isi va mai recupera banii, fiind refuzat de fiecare data cand lua legatura cu botosaneanca. In cele din urma a inteles ca nu mai poate recupera banii decat legal, cerand ajutorul autoritatilor din Romania. „Aceasta femeie m-a ademenit bine, m-a batjocorit, m-a plagiat si m-a dopat cu vraji pentru ca mi-am pierdut vointa, nu mai reactionam, m-a distrus din punct de vedere moral, fizic si economic”, si-a incheiat plangerea italianul.
Avocatul pagubitului a declarat ca in mod clar este vorba de o infractiune, fiind inselat in mod vadit. „Partea vatamata a formulat plangere penala impotriva mai multor persoane pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, intrucat a fost indus in eroare pentru a scoate din contul sau toate economiile de-o viata, sub pretextul unui imprumut ce nu i s-a mai restituit”, a declarat avocatul Daniel Gherca.

Sursa: Evenimentul de Botosani

One thought on “Fost spion italian ţepuit de o menajeră din Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *