Primăria Municipiului Botoșani a început un proiect pilot privind prinderea și darea spre adopție a câinilor fără stăpân

caini comunitariViceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat, luni, începerea unui proiect pilot pentru prinderea și darea spre adopție a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoșani. Primăria a finalizat discuțiile cu o firmă specializată care se obligă să preia câinii comunitari și să le asigure tot tratamentul necesar conform legii, până la darea lor spre adopție. Serviciile incluse în cadrul proiectului pilot vor fi furnizate gratuit în baza unui contract de sponsorizare, iar firma care va desfășura acțiunea se obligă să respecte toate legile în vigoare, privind prinderea, îngrijirea și darea spre adopție a câinilor fără stăpân. 

Am ținut cont de soluțiile recomandate de organizațiile neguvernamentale care militează pentru protecția animalelor. Am optat pentru soluția unui tratament în masă a câinilor fără stăpân, astfel încât să stopăm înmulțirea acestora. De asemenea, am solicitat firmei care va realiza operațiunea să ne ofere garanții că toți câinii vor fi tratați în mod corespunzător până când vor fi dați spre adopție. Am insistat asupra acestui aspect și am primit asigurări că vor fi respectate toate legile în vigoare, iar firma în cauză va  prezenta Primăriei certificatele de adopție pentru câinii comunitari ridicați din Botoșani.”, a explicat viceprimarul Cosmin Andrei.

Firma care va realiza proiectul pilot dispune de toate avizele medico-veterinare și de propria bază, dotată cu un padoc de circa 500 de locuri și cabinet veterinar pentru găzduirea și tratarea corespunzătoare a câinilor, pânâ la adoptarea lor de către iubitorii de animale.

După finalizarea proiectului pilot, Primăria Municipiului Botoșani va invita organizațiile neguvernamentale  și alte asociații ale societății civile pentru a discuta asupra rezultatelor acțiunii. Proiectul pilot va viza în primul rând prinderea câinilor din zonele din care provin sesizările cetățenilor către Primărie.

Comunicatul a fost emis la scurt timp după ce reprezentanţii Asociaţiei ADOR au anunţat că au primit semnale că maidanezii sunt încărcaţi într-o dubă galbenă cu număr de Constanţa. Reprezentanţii Ador au anunţat apoi Poliţia, iar duba a fost oprită lângă Roman.

One thought on “Primăria Municipiului Botoșani a început un proiect pilot privind prinderea și darea spre adopție a câinilor fără stăpân

  1. „Oala cu capac”
    Bună ziua! Se spune „In oala cu capac nu pică musca!”; tot așa, dacă ați fi folosit măcar un camion „de pe vremuri” de hingheri, acoperit, atunci brigăzile zoofililor=patrupedofililor=petofililor nu ar mai fi creat imaginile de azi dimineață de pe „antene”…
    Nu vă mai dau idei cu siteuri org-anizate contra cainilor…
    Continuați bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *