Liderul SIP: Atâta timp cât resursa umană nu va fi motivată, nici învăţământul nu va fi de calitate

Maria Tiprigan, lider SIP
Maria Tiprigan, lider SIP

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Maria Ţiprigan, consideră că depolitizarea învăţământului este o necesitate imperioasă. Ea susţine că sistemul educaţional se va dezvolta atât timp cât la conducerea unităţilor de învăţământ vor exista profesionişti, nu directori de şcoli şi inspectori şcolari numiţi politic, care ulterior susţin concurs doar de ochii lumii.

Oamenii trebuie să aleagă pe cei care îi recunosc ca profesionişti şi pe care îi respectă. Atunci va exista cu adevărat şi se va dezvolta sistemul, când în frunte vor exista profesionişti, nu aduşi din agricultură, de la Drumuri şi Poduri„, a spus Maria Ţiprigan.

Liderul SIP crede că la această dată sistemul educaţional este bulversat şi, spune ea, atâta timp cât resursa umană nu va fi motivată, nici învăţământul nu va fi de calitate.

Trebuie imerios rezolvată motivarea resursei umane, ca să nu se mai plece în străinătate, să aibă un statut decent cadrul didactic. Ne-am străduit cu toţii în aceşti ani să facem propuneri şi să schimbăm sistemul, numai că nu întotdeauna propunerile noastre s-au şi materializat prin legi solide. Toţi au spus că învăţământul este prioritate naţională, dar au fost doar vorbe goale„, a adăugat liderul SIP.

One thought on “Liderul SIP: Atâta timp cât resursa umană nu va fi motivată, nici învăţământul nu va fi de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *