Mii de votanţi audiaţi după referendum

votarePeste 8.000 de botoşăneni vor fi verificaţi de poliţiştii din judeţ, în cadrul unei uriaşe anchete privind posibile fraude la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din vara acestui an. Ancheta a început la sesizarea din oficiu a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar de la începutul acestei luni presupusele nereguli descoperite la secţiile de votare din judeţ au fost incluse într-un singur dosar şi trimise Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Suceava.

Întrucât este vorba de un volum foarte mare de muncă, în cauză urmând să fie verificate mii de persoane, alegători, dar şi membri ai comisiilor electorale de la secţiile de votare, procurorul general de la PCA Suceava, Vasile Mandici, a dispus repartizarea cercetărilor către parchetele locale – fiecărei unităţi din judeţ revenindu-i câte un dosar.

Greul a căzut pe poliţişti, care, în prag de alegeri parlamentare, au de verificat listele electorale permanente, listele suplimentare, să compare semnăturile şi CNP-urile votanţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *