Spărgători de maşini, prinşi de jandarmi. Vezi din ce maşini au furat!

Patru tineri din localitatea Cerbu, comuna Copălău, au fost prinşi de jandarmi după ce au dat mai multe spargeri în autoturisme. Vineri dimineaţă, în timp ce patrula pe strada Octav Onicescu din Botoşani, la intersecţia cu strada Octav Băncilă, un echipaj de jandarmi a observat două persoane care transportau un pet cu 10 litri de benzină, neputând dovedi provenienţa acestuia. 

Din verificările efectuate la faţa locului de echipa operativă a I.J.J. Botoşani, echipajul a constatat că cei doi tineri , în vârstă de 16, respectiv 19 ani, din localitatea mai sus menţionată, fără antecedente, au mai fost împreună cu încă două persoane de sex masculin şi au săvârşit şi alte fapte pe raza municipiului Botoşani. Astfel, au mai fost identificaţi încă doi tineri, din aceeaşi localitate, care, împreună cu primii doi, au sustras cantitatea de 5 l benzină din autoturismul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BT-03-PKI; un  cuţit şi un cd-player, marca Kenwood din autoturismul marca VW, cu nr. de înmatriculare BT-03-HBL, după care, au încercat să sustragă diferite bunuri din autoturismul marca Dacia cu nr. de înmatriculare BT-02-FGW. Persoanele sus-menţionate au mai  sustras cantitatea de 5 l benzină din autoturismul , marca Dacia cu nr. de înmatriculare BT-01-PIU, iar o parte din bunurile menţionate le-au depozitat în autoturismul unuia dintre făptuitori.

Prejudiciul în valoare de 600 lei a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate.       

 Jandarmii le-au întocmit celor patru tineri actele constatatoare, fiind predaţi ulterior lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Dosarul cu actele constatatoare va fi  înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, pentru competentă soluţionare.

Sursa: comunicat  IJJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *