Peste 1300 de angajați ai MAI, angrenați în misiuni la alegerile parlamentare

cucoreanu- macaleti-silion 001Peste 1300 de polițiști, jandarmi, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt angrenați pentru desfășurarea în bune condiții a alegerilor din 9 decembrie, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Cristian Cucoreanu.

Acesta a precizat că paza și ordinea va fi asigurată de 318 polițiști, 84 jandarmi, 86 pompieri, 248 polițiști de frontieră și 16 angajați ai altor structuri din Ministerul de Interne.

La nivelul IPJ Botoșani au fost constituite 20 de echipe de intervenție, din care fac parte aproape 100 de polițiști, care sunt pregătiți să intervină prompt în situația în care se vor constata încălcări ale legislației electorale și a altor norme de conviețuire socială.

Cei 100 de polițiști vor efectua exclusiv cercetări pe acest domeniu. De la demararea campaniei electorale și până în prezent au fost confirmate șase incidente electorale, din cele opt sesizate, fiind aplicate șapte sancțiuni contravenționale. Incidentele au vizat afișajul electoral, dar și tulburări ale ordinii publice„, a spus Cucoreanu.

La alegerile din 9 decembrie vor fi 420 de secții de votare. Totodată, reprezentanții IPJ au anunțat declanșarea unei campanii de prevenire a fraudelor electorale “Tu decizi! Votează legal!”, inițiată de M.A.I.

La întâlnirea cu presa a fost prezent și prefectul Costică Macaleți, care a declarat că își dorește ca alegerile din decembrie să se desfășoare în bune condiții și fără incidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *