Protest spontan al medicilor de la Spitalul Județean pentru sporuri

scandal medici spitalul judeteanAproximativ 20 de medici de la Spitalul Județean au protestat, vineri, față de măsura luata de conducerea spitalului de a le tăia sporurile. Medicii de la chirurgie, ortopedie, reanimare, neurologie și chirurgie plastică au făcut vizitele în saloane de dimineață, după care au mers la ușa managerului Gheorghe Damian, pentru a cere explicații. Medicii sunt nemulțumiți că din luna octombrie li s-au tăiat sporurile la gărzi și amenință că, dacă salariile nu vor reveni la normal, nu vor mai face gărzi în decembrie.

O să dăm în judecată conducerea spitalului pentru nerespectarea angajamentelor faţă de noi. În plus, gărzile se fac din timpul nostru liber şi luăm în calcul şi să nu mai facem gărzi”, a spus medicul Radu Malancea.

Conducerea Spitalului Județean a decis tăierea sporurile medicilor, pentru a achiziționa un sistem informatic necesar implementarii rețetei electronice, investiție de peste un miliard lei vechi. Pentru ca unitatea nu dispune de fonduri, iar sistemul retetelor electronice trebuie implementat obligatoriu din luna ianuarie, reprezentantii spitalului au considerat ca au posibilitatea sa umble la sporurile medicilor pentru a face rost de bani.

Noi am ajuns la soluţia asta pentru că eram în deficit de fonduri. Asta a fost hotărârea Comitetului Director. Noi mergem pe principiul că a fost pentru o singură lună şi vom face o şedinţă a Colegiului director să găsim o soluţie şi eventual să revenim asupra deciziei”, susţine directorul Gheorghe Damian.

Medicilor li s-a taiat 25% din acest spor incepand cu luna octombrie.

4 thoughts on “Protest spontan al medicilor de la Spitalul Județean pentru sporuri

  1. Cat se incaseaza comisionul si cine-l incaseaza ? Pe http://www.stelian-aivancesei.ro veti vedea cum se aplica o decizie pentru ………… Daca s-au comasat spitalele, de ce nu sunt bani ? Cum raspunde alianta de la guvernare de aceste aspecte ? Dar cea care este in opozitie ? Datorita cui sunt platite serviciile de catre Casa de Sanatate ? Ce se intampla cu laboratorul de analize medicale ? Raspunde cineva de contractul semnat cu Sanomedul ?

  2. Comisionul ………..? a am uitat ……este acelasi pe care l-am incasat eu pentru cartele electronice pe vremea lui Munteanu. DNA -este in actiune! Nu d-le Morar?

  3. Pentru cel care a scris comentariile 2-3 , in afara faptului ca te ascunzi dupa identitatea mea si te comporti ca un las , mai stii altceva ? Daca esti informat ca am facut asa ceva eu, sunt institutiile statului unde poti sa depui dovezile pe care le ai. Avand in vedere faptul ca ti-ai insusit identitatea mea in mod fraudulos voi face plangere la parchet pentru ca sa fie identificata adresa IP de unde ai scris sub acest nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *