Copiii stranierilor se intorc in scolile botosanene

Copiii stranierilor se intorc sa invete in scolile botosanene. Numai in acest an scolar au fost inregistrate 76 de cereri de echivalare a actelor de studii in strainatate si inmatriculare in sistemul educational botosanean. Dragos Cristea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, sustine ca adaptarea acestor copii la sistemul de invatamant romanesc este greoaie si de aceea exista niste programe speciale pentru ei, derulate la nivelul scolilor.

La nivel de unitati scolare sunt programe de consiliere cu elevii, sunt ore de pregatire suplimentara la materiile la care elevul inregistreaza deficiente, se elaboreaza programe remediale personalizate, in vederea ameliorarii situatiei scolare a elevilor romani remigrati. A fost desemnat un inspector scolar cu atributii de coordonare a actiunilor de reinmatriculare. Este si un program de lucru cu publicul pentru informatii cu privire la procedura de reinmatriculare „, a spus Cristea.

Numarul elevilor intorsi din strainate in perioada 2010-2012 s-a ridicat la peste 160,  114 de elevi venind din Spania, 42 din Italia, iar din alte tari precum Portugalia, Canada, Grecia au venit cinci elevi. Din septembrie si pina in prezent au fost inregistrate 76 de cereri de echivalare a actelor de studii in strainatate si inmatriculare in sistemul educational botosanean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *