39 de angajați ai MAI, cercetați pentru fapte de corupție

mita bani39 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie, potrivit unui comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani. Un număr de 17 persoane  fac parte din poliția română, trei sunt angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, doi sunt funcționari în administrație, iar 17 provin de la poliția de frontieră.

12 dintre angajații MAI sunt cercetați pentru luare de mită, trei pentru dare de mită, iar alte două persoane sunt cercetate pentru alte fapte.

Din persoanele cercetate pe parcursul acestui an, șapte persoane din MAI au avut calitatea de învinuit, iar patru de inculpat. De asemenea, doi funcționari ai MAI au fost cercetați în stare de arest preventiv, în baza materialelor emise de Tribunalul Botoșani.

Pe parcursul primelor nouă luni ale anului 2012, per total au fost soluționate 38 dosare penale din care opt au fost înaintate la DNA și 30 la alte unități de parchet, în care au fost cercetate 69 persoane, 39 dintre acestea fiiind angajați ai MAI.

Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut, pe 6 septembrie 2012, condamnarea la pedeapsa de patru ani și trei luni cu executare a fostului agent de poliție din cadrul IPJ Botoșani, Ionuț Toma. Acesta a fost condamnat pentru mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual și uz de fals, fost agent fiind încarcerat la Penitenciarul Botoșani.

Un alt caz a fost al funcționarului Primăriei Botoșani, Iulian Chelariu. Și în acest caz, Inalta Curte de Casație și Justiție a menținut condamnarea acestuia la pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării. Iulian Chelariu a fost prins în flagrant de ofițerii DNA, după de a luat 900 euro mită pentru a facilita unei persoane obținerea unei locuințe ANL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *