Vânătoare de câini

caini ucisi la vorniceniTeroare în mai multe comune din judeţul Botoşani, după ce câteva zeci de câini au fost împuşcaţi pe câmpurile din Havârna, Cordăreni, Vorniceni, Corlăteni, Ştiubieni, Negreni sau Mihai Viteazu. Localnicii spun că mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în haine de vânători au cutreierat satele şi au împuşcat toţi câinii pe care îi vedeau pe câmp, indiferent dacă erau sau nu însoţiţi.

Primii câini au fost vânaţi sâmbătă după-amiază, în Vorniceni şi Cordăreni. Localnicii spun că în momentul în care au încercat să se împotrivească, vânătorii i-au somat să se dea din bătaia puştii, pentru că oricum vor împuşca animalele. La masacru au asistat şi doi copii de 15 ani.

Tot sâmbătă, cei trei vânători au ajuns şi în localitatea Ştiubieni. Au oprit lângă o turmă de vaci şi i-au împuşcat pe cei trei câini ai văcarului.

Primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a declarat că nu a solicitat vânătorilor să extermine câinii vagabonzi şi nici nu i s-a cerut acordul pentru o astfel de acţiune.

Ieri după-amiază, în zonă a sosit şi un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *