Pact de guvernare: Candidatii USL jura ca nu vor parasi partidul. Vezi ce contine!

Viorel Grigoras Tamara Ciofu si Mihai Balta
Viorel Grigoras Tamara Ciofu si Mihai Balta

Candidati USL pe Colegiul Botosani au semnat, vineri, un pact de guvernare pentru Botosani. Cei trei candidati, Tamara Ciofu-candidat pentru functia de deputat pe Colegiul 6 Botosani, Mihai Balta-candidat pentru deputat la Colegiul 5 Botosani, dar si Viorel Grigoras-candidat Colegiul senatorial 3 Botosani si-au luat public niste angajamente, in cazul in care vor obtine mandatul de parlamentar.

Astfel, cei trei s-au angajat sa nu voteze niciun act normativ care sa aiba ca efect taierea pensiilor sau a diminuarii salariilor din sectorul de stat si privat. Ei s-au angajat, de asemenea, sa nu voteze in Parlament niciun act normativ care sa prevada inchiderea spitalelor din Romania sau reducerea alocatiilor pentru cresterea copiilor.

Ei spun ca, in schimb, vor sustine orice proiect de lege sau initiativa a Guvernului pentru crearea de noi locuri de munca si ca vor sprijini prin toate mijloacele legale orice proiect al Primariei Botosani privind atragerea de investitii, dar si a primariilor Baluseni, Curtesti, Gorbanesti, Rachiti si Stauceni, comune care fac parte din cele trei colegii.

pact guvernare usl
pact guvernare usl

Candidatii USL se mai angajeaza ca vor sustine proiectul „Noua casa” al Guvernului USL care prevede construirea de locuinte ieftine pentru tineri, implicit proiectul cu casele a primarului Ovidiu Portariuc.

Vrem sa lansam un pact de guvernare pentru Botosani, la care solicitam sa subscrie, alaturi de noi, toti candidatii la parlamentarele din acest an, de pe 9 decembrie. Acei parlamentari, senatori si deputati, care vor merge sa ne reprezinte, sa reprezinte electoratul botosanean, ii invitam la acest pact sa il semneze, daca nu au nimic impotriva. Este un pact pentru binele botosanenilor, pentru binele judetului Botosani„, a spus Viorel Grigoras, candidat USL pe Colegiul 3 Senat.

Tamara Ciofu, Viorel Grigoras si Mihai Balta se mai angajeaza ca la dezbaterile din Parlament privind adoptarea bugetului sau rectificarile bugetare sa sustina alocarea prioritara a resurselor bugetare catre municipiul Botosani si comunele Stauceni, Curtesti, Gorbanesti, Rachiti si Stauceni.

Pe perioada mandatului de deputat sau senator nu vom parasi, din proprie initiativa, partidul care ne-a propus drept candidati si sub sigla caruia am obtinut mandatul de parlamentar„, a precizat Mihai Balta, candidatul pe Colegiul 5 Botosani pentru Camera Deputatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *