Ambulanta SMURD cu medic la Botosani

SMURDMedicii rezidenti vor lucra, din luna ianuarie, pe ambulantele SMURD de la Botosani. Unitatea de Primire Urgenta a primit aprobare de la Ministerul Sanatatii pentru plata rezidentilor de anul V,  care vor face garzi pe masina de terapie intensiva de la SMURD. Medicul Petre Radauceanu, sef UPU SMURD Botosani, a declarat ca judetul Botosani va avea prima masina cu medic la SMURD.  

„Avand in vedere ca aceste masini sunt solicitate, reprezinta un mare ajutor pentru noi, deoarece avem un deficit de personal. Daca o ambulanta pleaca la Iasi cu un caz, va ramane altcineva care sa ajute. Va fi prima masina cu medic la SMURD. Urmeaza ca aceste masini sa fie modificate si vom stabili unde va sta masina„, a spus Radauceanu.

Reprezentantii UPU SMURD vor face noi demersuri pe linga Ministerul Sanatatii, in vederea alocarii de fonduri si pentru finantarea urgentelor de la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean. La aceasta data, personalul de la Sectia de Copii-urgente este platit din bugetul spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *