Răfuială de patron! Camioanele Tehnic Asist blocate într-o balastieră. Vezi cine a făcut-o!

Camioane Tehnic Asist blocate de Ioan GheorghinciucCaz neobişnuit, joi, în judeţul Botoşani. Patru camioane, toate ale companiei Tehnic Asist, au fost blocate, joi la amiază, pe un drum de ieşire dintr-o balastieră de pe malul râului Prut. Maşinile, care erau încărcate cu balast, au fost împiedicate să iasă de omul de afaceri Ioan Gheorghiciuc, din Darabani.

Motivul este acela că firma Tehnic Asist, care avea nevoie de balast pentru modernizarea unui drum comunal din Conceşti, a refuzat să cumpere „la negru” materialul de la firma Transgheconstruct, patronată de Gheorghiciuc. Justificarea pentru refuzul de a cumpăra de la Transgheconstruct este aceea că Gheorghiciuc nu a putut oferi documente pentru marfa furnizată.

Patronul Tehnic Asist a negociat cu Primăria Darabani, care deţine şi ea o balastieră pe Prut, să cumpere balastul de la aceasta, însă, nemulţumit, afaceristul dărăbănean a blocat camioanele care tocmai au fost încărcate. Gheorghiciuc a abandonat un camion în mijlocul drumului de exploatare, motivând că acesta s-a stricat. Asta după ce miercuri a blocat acelaşi drum cu o volă.

depozitul nejustificat de balast al Transgheconstruct
Depozitul nejustificat de balast al Transgheconstruct

Eu am refuzat să cumpăr pentru că acest personal nu are documente de provenienţă a balastului, iar firma care deţine autorizaţia este în executare la Finanţe. Transgheconstruct ar fi trebuit să emită facturi, dar nu putea face acest lucru, pentru că are sechestru, iar banii ar fi fost încasat de stat. Noi credem că acestă marfă nu există în stocul firmei şi este la vânzare pentru că, dacă era o formă legală de vânzare, nu se ajungea la abuz, de a ne obliga să cumpărăm de la el, blocându-ne camioanele pe drumul de acces comun cu cealaltă balastieră, a Primăriei. E o formă disperată de a vinde ceva. dacă vrea să vândă, să dovedească că marfa este deţinută legal”, a declarat patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas, care spune că angajaţii firmei sale au fost ameninţaţi cu incendiarea camioanelor.

Conducerea Tehnic Asist a sesizat, joi, atât Inspectoratul Judeţean de Poliţie, cu privire la blocarea camioanelor pe un drum public de exploatare, cât şi Direcţia de Finanţe, cu privire la situaţia celor peste 60.000 de metri cubi aflaţi în balastiera lui Gheorghiciuc, despre care se crede că nu există documente.

Mai multe maşini de Poliţie au ajuns la faţa locului, pentru a debloca maşinile Tehnic Asist.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Anca Silion Aramă, susţine că cercetările poliţiştilor urmează să stabilească dacă blocarea s-a produs cu intenţie sau accidental. Dacă drumul este deschis circulaţiei, Gheorghiciuc se va alege cu dosar penal.

Finanţele Publice urmează să stabilească şi ele dacă marfa este a Trangheconstruct şi dacă aceasta trebuie să fie preluată de stat, în contul datoriilor firmei.

2 thoughts on “Răfuială de patron! Camioanele Tehnic Asist blocate într-o balastieră. Vezi cine a făcut-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *