Tineri din Botoşani, instruiţi în tehnici de urcare a muntelui

turisti pe munteAsociaţia Clubul Triumf Botoşani în contextul promovării  activităţii de „Sport Pentru Toţi” şi practicarea acesteia de către un număr cât mai mare de persoane derulează proiectul INSTRUCTORI PENTRU ACTIVITĂŢI DE TIMP LIBER, CU SPECIFIC MONTAN. Proiectul se derulează sub egida MECTS și este cofinanţat de către Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret având ca parteneri Asociația Judeţeană Sportul pentru Toţi Botoşani, Casa Corpului Didactic Botoşani şi Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

Activităţile proiectului se desfăşoară de câteva săptămâni, iar în acest wekend, 9-11 noiembrie, se concretizează într-un stagiu de 3 zile pe muntele Giumalău, la cabana care-i poartă numele. 

Astfel, 20 de tineri din Botoşani, de diferite profesii şi 5 profesori (lectori) vor face aplicaţii practice, învăţând astfel tehnici, care în vara viitoare le vor aplica cu alţi copii şi tineri în stagii denumite generic SURVIVAL.

„Prin acest proiect se continuuă pe un plan superior acţiunea de angrenare, în principal al copiilor, în activităţi în natură. Instructorii formaţi în acest proiect vor fi promotorii şi mentorii copiilor şi tinerilor care vor dori să cunoască mai bine mediul natural montan şi totodată să treacă prin experienţe care vor contribui la formarea unei personalităţi puternice”, a declarat preşedintele AC Triumf, profesorul Ioan Strujan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *