Firme de plasare a fortei de munca in strainatate, reclamate la Protectia Consumatorului

bani multiMai multi botosaneni au reclamat la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului ca au luat teapa de la firme care le-au promis locuri de munca in strainatate. Botosanenii au solicitat sprijinul comisarilor CJPC, pentru a-si recupera macar o parte din banii pe care i-au scos din buzunar si i-au dat firmelor pentru un loc de munca.

Sanda Constantinica, juristul CJPC Botosani, a declarat ca in ultimele saptamani un numar de 15 reclamatii au fost depuse de botosaneni la adresa a doua firme ce ofera consultanta in acest sens. Cele doua firme au promis locuri de munca in Germania, Portugalia, Spania si Anglia. Multe dintre promisiuni nu au fost onorate nici la aceasta data, desi botosanenii au facut chiar si imprumuturi in aceste cazuri.

Oamenii au impresia ca se duc acolo si incheie un contract de munca. Nu citesc cu atentie clauzele contractuale si in realitate ei platest anumite sume de bani si dupa aia asteapta o luna-doua sa li se ofere loc de munca, iar ulterior vin la noi sa se planga. Sunt care au plecat in strainatate si au ajuns in cu totul alta parte decat au semnat in contract. Ei platesc aproape 200 lei pentru o taxa de inscriere, care este nereturnabila. Ei nu sunt infirmati de lucrurile acestea. Dupa aia mai platesc o taxa pentru permis de munca de vreo 600 lei. Oamenii trebuie sa citeasca cu atentie contractele, clauzele prevazute„, a spus juristul CJPC.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului a reusit sa recupereze de la aceste firme si sa restituie oamenilor 3000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *