Zece candidati la Parlament nu au studii superioare. Vezi cine vrea sa fie deputat sau senator!

Zece dintre candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie în colegiile de deputaţi şi senatori din judeţul Botoşani nu au studii superioare, iar doi dintre ei sunt condamnaţi penal definitiv.

Potrivit documentelor depuse la Biroul Electoral de Circumscripţie, doi dintre candidaţii cu studii liceale sunt înscrişi în cursa electorală pentru un mandat de senator, iar opt îşi doresc să devină deputaţi.

Unul dintre candidaţi, Vladimir Oseţchi – PRM, a menţionat în formularul înaintat Biroului Electoral, în dreptul profesiei, că este „liber profesionist”, iar altul, Iulian Dragomir – PRM, susţine că profesia sa este de „administrator”.

Candidatul USL pentru Colegiul 1 Flămânzi, Verginel Gireadă, care are 44 de ani şi a absolvit liceul în 2010, susţine că este „informatician”.

Printre candidaţi se regăsesc profesiile de „tehnician”, „electronist”, „agent vamal” sau „gestionar”. Candidatul ARD la Senat pe Colegiul 2 Săveni- Darabani este tehnician mașini-utilaje, iar candidatul Partidului Popular pe Senatul 3 Botosani, Gheorghe Bereanu este gestionar.În Colegiul 2 Dorohoi, Radu Alexandrescu (PP-DD) este electronist, iar în Colegiul 4 Darabani candidatul PER Paul Adrian Muscaliuc este agenmt vamal.

De asemenea, candidatul PER în Colegiul 1 Flamanzi, Petru Filip, este tehnician, iar contracandidatul sau de la PP-DD, Dumitru Cristian Andrioaei este „constructor- structuri”.

Doi din cei 57 de candidaţi înscrişi în cursa electorală au condamnări penale definitive. Candidatul independent Constantin Conţac, care doreşte să devină senator în Colegiul 3 Botoşani, a fost condamnat, în urmă cu o săptămână, la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie şi se află deja în spatele gratiilor. Totodată, candidatul USL pentru Colegiul 1 Flămânzi, Verginel Gireadă, a fost condamnat, în luna aprilie 2012, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

2 thoughts on “Zece candidati la Parlament nu au studii superioare. Vezi cine vrea sa fie deputat sau senator!

  1. Cam putini pentru ce meritam….e in schimb bine ca avem asteptari. un judet de kkt ce isi merita „conducatorii” …. parerea mea. Dar e si asta un mod de viata. Cand aud din alea gen..” Eminescu, Enescu, Iorga si Luchian..” si 9 din 10 nu stiu unde e casa in care s-au nascut cei 4. Te ia cu greata. Sa vorbesti de Iorga si sa-l votezi pe Gireada, Contac, „colonelul” Humelnicu, Petru Filip, Ciustea Dorin …vai vai….

  2. Sau sa vb de alte specimene, care nu au condamnari dar au alte insusiri, cum ar fi amanta lui Turcanu, care are doar acest merit si nimic mai mult, de madam Federovici, care din femeie care facea curatenie in casa unuia din partid, face un pas in fata, si de alti neaveniti care mizeaza pe naivitatea si prostia noastra!! Aveti grija ce votati oameni buni pentru ca veti primi pe masura votului!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *