Municipalitatea vrea să preia reţeaua de iluminat public de la EON

primaria BotosaniReprezentanţii Primăriei Botoşani poartă negocieri cu EON în vederea încheierii unui contract de mentenanţă, prin care EON să asigure întreţinerea propriilor reţele. Viorel Iliuţă, viceprimarul municipiului Botoşani, a declarat că într-o etapă următoare, municipalitatea va încerca preluarea reţelei de iluminat public de la EON. Acesta lucru se va întâmpla în maxim nouă luni.

În acest fel reţeaua va fi la dispoziţia Primăriei şi vom putea, după caz, să o dezvoltăm, să o modernizăm fără să mai fim legaţi de EON. Acesta este un proiect şi nu ştim dacă se va materializa, dar ca principiu astea ar fi intenţiile, intenţii discutate cu reprezentantul EON de la Iaşi. Va trebui dată o despăgubire, dar nu se poate stabili din start. Vom face o inventariere, care va consemna care este situaţia actuală a reţelei de iluminat public, va consemna dacă reţeau este independentă sau se găseşte pe acelaşi cablu cu consumatorii casnici şi industriali, după care vom stabili un preţ„, a spus Iliuţă.

3 thoughts on “Municipalitatea vrea să preia reţeaua de iluminat public de la EON

  1. Misto, acu’ dupa ce le-am dat moca reteaua, trebuie sa le platim despagubiri jegurilor astea de nemti de la EON. Sa traisca aia de-au privatizat destept Electrica (sau cum se chema)!

  2. Domnule Iliuta, te-ai gandit cati oameni au lucrat la acea retea de iluminat stradal? Ce modernizari vreti voi sa faceti, cand nu exista bani de salarii si pensii? Indiferent de culoarea politica, toti va doriti degradarea acestui oras (insa bani pentru a va creste burtile si averile sunt), iar doar cu vorbe si intentii nu ne vom ridica niciodata din mocirla…

  3. Toate retelele electrice din Romania nu au fost vindute, ci au fost date in exploatarea gratuita si exclusiva a EON a( conditie pusa de austrieci pentru a nu plati nimic la stat si nici alti eventuali producatori sa nu se poata recorda fara acceptul lor)Ba, mai mult, prin Legea energiei, bravii nostri parlamentari
    ( fara patrie) au votat si un articol prin care prelungirile liniilor de joasa tensiune de catre primarii, societati comerciale sau persoane fizice intra automat, fara plata, in acelasi regim juridic , adica de exploatare exclusiva si fara plata de catre Eon.SUNT MULTE ANOMALII IN ACEASTA LEGE VOTATA DE PARLAMENTUL ROMANIEI, SUB UNELE ASPECTE IMPOTRIVA ROMANILOR.
    Despagubirile se refera doar la unele lucrari , de mica importanta, facute de EON. Eu cred ca Primaria Botosani trebuie sa fie tare, sa preia intreaga retea fara despagubiri pentru ca pe seama acestor instalatii apartinind poporului roman, EON a obtinut un profit destul de mare, profit care ,, s-a duuus” in Austria, nu in vistieria statului roman. Iata si un alt exemplu care imi intareste convingerea ca EON face ce vrea el in Romania: daca un consumator vrea sa se racordeze la energia electrica, EON inlocuieste autoritatile romane si acorda un aviz special: daca ajungi sa-ti montezi contorul electric si il cumperi din comert, verificat metrologic conform legii, sigilat, EON nu este de acord, ci trebuie sa le platesti lor o taxa de verificare fara sa stii ce modificari fac ei acolo la atelier, apoi platesti o alta firma ,,agreata” de EON sa -l monteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *