Moaştele Sfântului Nectarie, întâmpinate de sute de credincioşi. Galerie foto!

moastele sfantului nectarieMoaştele Sfântului Ierarh Nectarie din Grecia au ajuns, miercuri seară, la Botoşani. Rămăşiţele au fost întâmpinate de protopopul Lucian Leonte şi un sobor de preoţi, dar şi de sute de credincioşi.

Sfintele moaşte au fost aduse de o delegaţie din Grecia şi au fost aşezate, spre venerare,pe o scenă special amenajată lângă Biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din curtea Spitalului de copii Botoşani.

Să-i mulţumim bunului Dumnezeu şi Sfântului Nectarie, pentru că ne-am aflat astăzi, aici. Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Nicolae, al Mesoghiei și a Lavreotikiei din Atena, ne aflăm lângă dumneavoastră să vă aducem ca binecuvântare moaştele Sfântului Nectarie. Sfântul Nectarie este cu adevărat Sfântul iubirii, al dragostei, ceea ce ne dă dragoste şi iubire în sufletele noastre. Este Sfântul iubirii, cel ce dă tămăduire, pentru că a suferit în viaţa dânsului. Cu rugăciunile sfântului, doresc ca Sfântul să vă tămăduiască sufletele şi trupurile„, a declarat unul din prelaţii din Grecia.

Sute de oameni au stat la coadă pentru a trece pe la racla cu moaştele Sfântului Nectarie. Moaştele vor sta la Botoşani până duminică.

 Joi 8 noiembrie, ora 17, se va săvârşi, de către un sobor de preoţi, slujba Vecerniei unită cu litia în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie;

Vineri 9 noiembrie, ora 8, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească pe scena situată în curtea Spitalului de Copii. Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Nektarios condus de Gabriel Simionesei.

Duminică 11 noiembrie 2012, ora 8, se vor săvârşi: Utrenia, Sfînta Liturghie şi, apoi, Taina Sfântului Maslu, oficiată de un sobor de preoţi, începând cu ora 11. În aceeaşi zi, la ora 18,30,  va avea loc ceremonia prilejuită de plecarea sfintelor moaşte spre Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *