Liderul LSI: Am primit semnale din şcoli că nu ar exista bani pentru plata hotărârilor judecătoreşti

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Mai multe şcoli din municipiul Botoşani nu au bani să plătească drepturile salariale câştigate de profesori în instanţă. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, susţine că a primit semnale din şcoli, că la această dată nu ar exista acoperire pentru plata traşei a patra din sumele prevăzute în hotărârile judecătoreşti. Liderul LSI spune că aceste semnale surprind, din moment ce firma care administrează programul de salarizare în învăţământ a transmis că în judeţul Botoşani s-a cheltuit doar 50% din sumele prevăzute pentru plata acestor drepturi.

Aceste sume nu trebuie să depindă de primărie, pentru că sunt alocate de la minister cu destinaţie specială, respectiv punerea în aplicare a 5% din hotărârile judecătoreşti din anii din urmă şi inclusiv din acest an. Am primit un material de la firma care administrează programul de salarizare, SIVECO, prin care ni s-a adus la cunoştinţă că la nivelul lunii octombrie, din suma alocată Botoşaniului, de aproximativ 90 miliarde lei vechi, pentru plata hotărârilor judecătoreşti nu se cheltuise decât 45 miliarde lei. Am făcut demersuri să se pună în plată aceste diferenţe, având în vedere că erau alocate sumele necesare„, a spus Axinte.

Cea de-a patra tranşă a drepturilor câştigate de dascăli în instanţă ar trebui plătită la începutul lunii decembrie.

One thought on “Liderul LSI: Am primit semnale din şcoli că nu ar exista bani pentru plata hotărârilor judecătoreşti

  1. Mai Axinte sindicalist, nu mai lansa idei prostesti din care ar putea rezulta ca
    administratiile locale nu vor sa plateasca drepturile cadrelor didactice.
    Dumneata faci confuzie de termeni, desi esti cadru didactic: a aloca o suma reprezinta operatiunea de a prevedea in buget o asemenea cheltuiala,, iar viramentul efectiv in conturile primariilor inseamna o alta operatiune. Plata efectiva se poate face doar daca acesti bani au ajuns in conturile din Trezorerie. Faci parte din vreo echipa politica care lanseaza fumigene in campania electorala? Stai la locul tau de sindicalist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *