Omul de afaceri Dumitru Amişculesei, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Dumitru Amisculesei. Foto: Monitorul de BotosaniParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a afaceristului Dumitru Amişculesei pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 Potrivit anchetatorilor, Amişculesei, în calitate de administrator al unor societăţi comerciale, în perioada 2007 – 2008, inculpatul a eliberat în consum, cantităţi de băuturi alcoolice spirtoase, fără a le înregistra în contabilitate sau a înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni comerciale fictive, sustrăgându – se de la plata unor obligaţii către bugetul statului în sumă totală de 647684 lei, reprezentând diferenţe de accize şi TVA.

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Amişculesei Dumitru şi Petruţă Carmen Liliana pentru săvârşirea infracţiunii  de înşelăciune.

S-a reţinut că, în calitate de administrator şi respectiv secretară a unor societăţi comerciale, în luna decembrie 2009, inculpaţii au eliberat file CEC pentru contra valoarea unor mărfuri achiziţionate, care au fost refuzate la plată pentru lipsă totală de disponibil de cont.

Trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai spun reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *