Liderul LSI: Asteptam depolitizarea invatamantului. Pina atunci vor exista comentarii vizavi de orice numire

Liviu Axinte
Liviu Axinte, liderul LSI

Reprezentantii sindicatelor locale din invatamant spun ca nemultumirile legate de numirea directorilor de scoli vor inceta in momentul in care invatamantul va fi depolitizat. Liviu Axinte, liderul LSI Botosani, a declarat ca se asteapta punerea in practica a promisiunilor ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, aceea ca numirea directorilor sa se faca de consiliul profesoral.

Aceasta este solutia de depolitizare, care a fost promisa de catre USL in timpul campaniei electorale de la locale. Noi asteptam aceasta depolitizare. Atata timp cat mecanismul de numire a directorilor este cel trecut si  cel actual, nu putem vorbi de depolitizarea invatamantului. Pina atunci vor exista aceste comentarii vizavi de orice numire care se fac in invatamant”, a spus Axinte.

Comentariul a fost facut pe fondul situatiilor aparute in invatamantul local privind schimbarea unor directori.

2 thoughts on “Liderul LSI: Asteptam depolitizarea invatamantului. Pina atunci vor exista comentarii vizavi de orice numire

  1. Domnule Axinte daca tot nu produci nimic n-ai vrea sa astepti depolitizarea din afara functiei de lider de sindicat, eventual din cea de profesor la catedra? In acest sens propun politicienilor sa schimbe si liderii de sindicat pe criterii politice ca sa nu fie discriminati. Poate macar asa s-ar implica in problemele celor pe care ar trebui sa ii reprezinte pentru a nu-si pierde functia. Sincer nu va mai vedem rostul demult iar locul dumitale este caldut, nu intra in restrangere, nu ai responsabilitatea examenelor nationale, trai neneaca. Inteleg ca nu trebuie sa superi puterea, oricare ar fi ea, ca sa iti pastrezi postul.
    Ce nu inteleg e de ce ne mai iei si bani?

  2. Esste si normal sa fie oamenii din scoli nemultumiti. Tot felul de persoane cu 8-10( 12clase este un caz fericit) reprezentati ai primarilor si consiliilor locale fac parte din consiliile de administratie din scoli…persoane care nu au absolut nicio treaba cu educatia, scoala, etc…
    O multime de directori care provin din alte scoli, numiti politic, care nu cunosc problemele scolilor unde au fost numiti, care considera ca a fi director inseamna a da doar ordine( modern-delegare de sarcini) si asteapta sa le faca altii treaba, care repeta doar ca sunt delegati ai ISJ sa fie manageri, ( chiar se mai lauda si de sprijinul pe care-l au pa la forurile de conducere din BT.,care nici macar cele 4 sau 6 ore nu si le fac, care doar ameninta in stanga si-n dreapta…este GEZGUSTATOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *