Nemulţumiri şi la Colegiul Eminescu de la schimbarea directorului adjunct

Colegiul Mihai EminescuProtest şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din cauza schimbării directorului adjunct al şcolii. 29 de cadre didactice de la unitatea de învăţământ, adică jumătate, au făcut o petiţie pe care au înaintat-o Inspectoratului Şcolar Judeţean, prin care au cerut revenirea pe funcţia de director adjunct a profesorului Neculai Buzdugă. Cadrele didactice susţin că Buzdugă trebuia menţinut în funcţie până la organizarea concursului şi spun că au avut o colaborare bună cu acesta. Săptămâna trecută, directorul adjunct Nicolae Buzdugă a fost înlocuit cu Maria Oniciuc.

Acest om a primit calificativul Foarte Bine şi a colaborat bine cu actuala conducere. Nu înţeleg, de ce nu a fost lăsat pe funcţie până la organizarea concursului. Iniţiativa de a strânge semnături şi a înainta petiţia la Inspectoratul Şcolar nu aparţine doamnei Voinea, aşa cum s-a vehiculat şi nu a fost nimeni manipulat„, a precizat un cadru didactic de la Colegiul naţional „Mihai Eminescu”.

Trei persoane din cadrul unităţii de învăţământ sunt în cărţi pentru preluarea funcţiei de director adjunct, însă decizia finală va aparţine Consiliului de administraţie al IŞJ.

Este vorba de Ştefan Oltean, Neculai Buzdugă şi Maria Oniciuc. Deşi a fost dat şi un vot de cadrele didactice din şcoală, acestea sunt convinse că nu se va ţine cont de el.

Conducerea IŞJ s-a deplasat, marţim, la liceu, pentru a vedea ce se întâmplă.

Oamenii nici nu ştiau că există o asemenea adunare. Sunt grupuleţe cu tot felul de idei. Nimeni nu înţelegea se întâmplă acolo. Sunt vreo două doamne care vor funcţii de conducere. Fiecare grup voia altceva. Până va apărea o metodologie care să le permită şi profesorilor să-şi dea cu părerea, Consiliul de administraţie al IŞJ stabileşte directorii. Vom vedea săptămâna viitoare dacă vom pune în discuţie acest caz„, a precizat Marilena Mardare, inspector adjunct al IŞJ.

Săptămâna trecută, cadrele didactice de la Şcoala 12 Botoşani au protestat faţă de schimbarea directorului Maria Bodaş. După o zi, aceasta a fost repusă pe funcţie.

8 thoughts on “Nemulţumiri şi la Colegiul Eminescu de la schimbarea directorului adjunct

  1. Minte aceasta excelenta Mardare.
    Poama pe care a pus-o a venit si a creat inca de acum 3 ani probleme in colectiv.
    Politicienii sa-si vada de legi nu de scoli. La scoli nu trebuie numiti pupa…. partidul si competenta ioc. Daca i-a expirat mandatul domnului Buzduga nu inseamna ca a expirat ca si competenta manageriala.
    Penelistele de la ISJ nu au stiu sa specifice nici criteriul de numire a doamnei COMPETENTE… nici sa motiveze eliberarea din functie a domnului Buzduga.
    de fapt ce ne mai miram…..PNL Botosani are numai COMPETENTI la parlamentare….

  2. Oamenii cu idei ar trebui apreciaţi . Nu spiritul de turmă a scos învăţământul botoşănean din anonimat ci aceia care s-au întrebat, au căutat valorile şi le-au promovat. Aşa a ajuns Botoşaniul să aibă patru elevi selectaţi în loturile lărgite de pregătire în vederea partcipării la olimpiadele internaţionale. Deci vă îndemn să-i ascultaţi pe cei care au idei. Adevărul se naşte şi din discuţiile în contradictoriu, spunea un filosof. Noi mai aşteptăm o demisie de onoare.

  3. In Colegiul „Mihai Eminescu sunt 57 de cadre didactice, iar petitia a fost semnata de 23 de cadre didactice, multi dintre ei ei dusi in eroare de petente. A fot o incercare de puci a unor profesoare dirijate din umbra de catre un personaj malefic, lider de sindicat. S-a vrut ea directoare, mai intai la Negreanu, apoi la Eminescu, dar iata ca nu i-a iesit.

  4. Cand Ada Macovei schimba din functie directori chiar inainte de expirarea mandatelor,si teroriza profesorii(cei care bineinteles urau HOLERA PORTOCALIE)asa-zisii profesori se linguseau pe langa ea.Acum acestia fac greve,petitii,fara a se lua nici o masura…

  5. Mai bine acesti profesori de la Eminescu si-ar face orele cum trebuie ,nu sa cheme copiii la pregatire.Sa faca ce au in programa sa foloseasca metode moderne de predare,si apoi sa se ia de directori

  6. Bravo! Director cu 10 voturi pentru dintr-un total de 57 de profesori. La faza asta USL ul a pierdut cam 200 de voturi daca-i numaram pe profesorii nemultumiti si pe familiile lor. Parca mai era si scoala 12 cu nemultumiri… Tineti-o tot asa si s-ar putea sa nu va reveniti dintr-o mare surpriza in decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *