Contrabandistul urmărit de poliţişti, prezentat cu propunere de arestare preventivă

contrabanda tigariContrabandistul urmărit de poliţişti, luni seară, a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore şi va fi prezentat, marţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive. Un echipaj de poliţie rutieră aflându-se  în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza localității Cervicești, comuna Mihai Eminescu,  a sesizat faptul că un autoturism a virat brusc la stânga, întrând în trombă pe un drum lateral în câmp, la vederea maşinii inscripţionate a poliţiei.

Poliţiştii au urmărit autoturismul în cauză pe o  distanță de aproximativ 4 kilometri de la drumul național, după care șoferul a oprit autoturismul și a fugit, abandonându-l. Poliţiştii au continuat urmărirea șoferului reușind imobilizarea acestuia la o distanță de 300 metri de vehiculul abadonat.

 După imobilizarea și legitimarea conducătorului auto, poliţiştii au verificat interiorul  autoturismului, ocazie cu care au fost  identificate  mai multe cutii din carton incripționate cu denumirea  ”TUTUN CTC” – Republica Moldova, în interiorul cărora s-au inventariat 7470 pachete de țigarete  .

 În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale față de Sorin Smochină sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.          

Contrabandist reţinut de Poliţie după o urmărire pe câmp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *