Primăriile primesc din nou bani pentru asigurarea salariilor în învăţământ şi a persoanelor cu handicap

ploaie de baniUnităţile administrativ teritoriale din judeţ vor primi noi fonduri în urma unei recente rectificări bugetare. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, în şedinţa de luna aceasta vor fi repartizate fonduri din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, în sumă de peste 6,8 milioane lei. De asemenea, vor fi repartizate sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar, respectiv pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi alte drepturi salariale stabilite prin lege, în sumă de 1,4 milioane lei.

Totodată vor fi retrase sumele prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din învăţământul preuniversitar de stat  în cuantumul prevăzut pentru anul 2012 prin OU 71-2009, aprobată cu modificări prin Legea 230-2011, în sumă de minus 2,2 milioane lei.

Primăriile vor mai primi bani pentru finanţarea cheltuielilor referitoare la drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiilor lunare pe 2012, în sumă de 7,6 milioane lei.

Am trimis o adresă la toate primăriile, ca până pe 9 noiembrie să-mi spună dacă au arierate. Care au arierate, le dau bani. Judeţul Botoşani se numără printre judeţele cu cei mai mulţi bani primiţi la această rectificare bugetară„, a spus Ţurcanu.

One thought on “Primăriile primesc din nou bani pentru asigurarea salariilor în învăţământ şi a persoanelor cu handicap

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Auzi TOPARLANU-va dau bani-, PARCA AR DA DIN BANII LU MASA DOCTOREASA!
    ASA VA TREBUIE BOTOSENENI PROSTI ATI NIMERIT-O, ATI ALES SEF UN RETARDAT ANALFABET INFUMURAT SI IDIOT!
    CONTINUATI ASA SI VOTATI SI CURVA CU CARE S-A INHAITAT, SI AAPOI VA PLANGETI. ATI AJUNS LA MANA ULTILOR SPECIMENE DIN JUDETUL ASTA:SMENARI, PUSCARIASI, ESCROCI,HOTI,DELAPIDATORI,ETC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *