Tineri folkişti din Botoşani, apreciați la un festival din Brăila. Trupa Icarus a urcat pe podium!

Patru botoșăneni și-au dat întâlnire, la sfârșitul acestei săptămâni, la un festival de muzica folk, aflat la cea de-a VII-a ediție. Este vorba despre Festivalului „Chira Chiralina” de la Brăila care îl are ca președinte de onoare pe cantautorul Nicu Alifantis născut în acest oraș.

Botoșănenii care au participat în concurs au lăsat o impresie deosebită în rândul membrilor juriului din care au făcut parte, printre alții omul de radio, Titus Andrei și jurnalistul Alex Revenco.

Trupa Icarus din Săveni (foto) a câștigat locul II, în timp ce tinerele botoșănence, Ștefania Iacob și Ioana Ignat au atras atenția cu vocile lor. Titus Andrei, președintele juriului, a declarat, chiar pe scenă, despre ediția din acest că festivalul a reunit atât tineri consacrați ai  festivalurilor de folk cât și debutanți: “Festivalul a avut și cantautori cunoscuți ai festivalurilor, precum și debutanți foarte buni ca cele două eleve trimise de Botoșani, Ștefania Iacob și Ioana Ignat”. Ștefania Iacob s-a clasat a 10-a în ordinea punctajelor acordate de juriu, în timp ce Ioana a 12-a. În concurs au participat 23 de concurenți din toată țara.

Tot la ediția din acest an, din Botoșani a participat și Victor Ciobanu.

2 thoughts on “Tineri folkişti din Botoşani, apreciați la un festival din Brăila. Trupa Icarus a urcat pe podium!

  1. In primul rand nu am fost „trimisa” de nimeni la acest concurs,a fost decizia mea sa particip(o decizie gresita). In al doilea rand diplomele de participare nu au fost acordate in ordinea mediilor obtinute. In al treilea rand Victor Ciobanu este din Ploiesti,nu din Botosani. Parerea mea personala este ca acest concurs a fost pentru orice alt gen de muzica inafara de folk. M-am revoltat citind partea in care afirmati ca am fost trimisa de Botosani. Tot ce am facut pana acum imi asum si a fost doar munca mea ( fara sprijinul cuiva) si cu costurile mele . Multumesc ! Stefania Iacob.

  2. Acelasi lucru doresc sa-l spun si eu la fel ca Stefania nu am fost trimisa de nimeni si nici sustinuta de cineva , totul a fost pe cont propriu singurele persoane care m-au sustinut au fost parinti mei. Pentru a spune ca am fost clasata pe locul 12 atunci inseamna ca trebuie sa-mi fi vazut si evolutia care din punctul meu de vedere a fost chiar buna si nu ocupa in niciun caz locul 12. Aces festival a fost din puntul meu de vedere cea mai mare greseala a vietii mele si nu cred ca o voi repeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *