Fostul prefect Roman îl atacă pe Ţâbuleac în cazul Conţac: Adevăraţii autori ai denunţului se ascund

Cristian Roman
Cristian Roman

Fostul prefect Cristian Roman a dorit să-şi exprime un punct de vedere vizavi de cazul Constantin Conţac. Acesta a remis redacţiei un comunicat de presă, pe care îl redăm în totalitate.

Un eveniment neprevăzut a șocat opinia publică din județul Botoșani în această săptămână, după ce una dintre persoanele cu cea mai mare notorietate locală a ajuns la închisoare.

Nu doresc să comentez justețea hotărârii instanței în cazul Constantin Conțac. Ceea ce mă determină să fac anumite clarificări este faptul că, imediat după nefericitul eveniment, anumite voci au lansat falsa teorie că ancheta în cazul fostului președinte al Consiliului Județean ar fi pornit de la o sesizare a prefectului Cristian Roman. Văzând că adevărații autori ai denunțului se ascund acum, doresc să precizez exact cum s-au derulat evenimentele. Nu spun că nu au fost îndreptățiți s-o facă – pentru că faptele au fost în cele din urmă confirmate de instanță. Așadar, sesizarea a fost făcută de fostul consilier județean PNL Gheorghe Ciubotaru (acum candidat din partea PPDD), susținut în acest sens de președintele său de partid, Mihai Țîbuleac, inclusiv de la tribuna Parlamentului. E adevărat, sesizarea a fost adresată Instituției Prefectului, care, neavând competența de a o soluționa, a redirecționat-o instituțiilor abilitate, așa cum se întâmplă zilnic cu multe petiții primite de la cetățeni. Eu, ca prefect, nu puteam să ascund sesizarea în sertar. Era obligația mea legală de a soluționa acea sesizare, sau de a o direcționa celor îndreptațiți să facă asta.

Acum nu trebuie nimeni să se scuze pentru că domnul Constantin Conțac a ajuns în această situație, regretabilă pentru județul Botoșani, însă e deranjant să constați că unii încearcă tot felul de manipulări cu substrat electoral.

Dacă e să gândim strict politic, o candidatură a lui Conțac nu-i deranjează decât pe cei aflați acum la putere, respectiv pe USL-iști, de la care va rupe multe voturi, deoarece Constantin Conțac a făcut și lucruri bune pentru județ, mult mai multe decât succesorii lui la cârma județului. Nu degeaba acum USL-iștii insistă disperați să-l scoată de pe buletinul de vot. Asta după ce, într-o manifestare de evidentă ipocrizie, își declarau compasiunea față de acesta. E util de precizat că unul dintre artizanii denunțului formulat față de fostul președinte al Consiliului Județean e colegul lor de partid, care mai nou aflăm că face parte din staful lor de campanie – mă refer la Mihai Țîbuleac.

Aș dori să mai constat o stranie coincidență. În 2004 Mihai Baltă era scos din politică pe ușa din dos, în urma unor jocuri de culise, locul său find luat de Constantin Conțac. Acum Mihai Baltă revine, iar Conțac părăsește scena în mod dramatic.

6 thoughts on “Fostul prefect Roman îl atacă pe Ţâbuleac în cazul Conţac: Adevăraţii autori ai denunţului se ascund

  1. prea cinstite fost prefect,sa intelegem ca iti este mila de nea Costica,sau frica de ce ar putea spune? Toti cei care au furat si mai fura se simt obligati sai apere pe cei care o patesc.Lui domn Tibuleac ii plac cei hoti si fara ….minte;langa cine sta acum …?

  2. Temandu-se de Contac pentru ca ar putea sa le fure voturile, liderii USL au incercat sa gaseasca orice motiv cat de mic pentru a fi sanctionat. Contac este cam singurul om cinstit care a facut parte din USL.

  3. seamana a lucratura ,,tip Iliescu”,interesant ca sa trecut la macelarirea vechi nomenclaturi de catre tanara nomenclatura,respectand traditia si obiceiurile pecetluite de strabunul Ion,sigurul progres ca nu ucid in seara de Craciun,ci trimit la inchisoare.

  4. Sa punem lucrurile la punct
    Imi pare rau ca nici unul dintre voi, cei care va etalati opiniile, nu cunoasteti toate faptele in derularea lor.
    1. Nu se poate spune ca fostul presedinte Contac a fost unul dintre sefii administratiei judetene cu rezultate bune.In general, in acea perioada, bugetul consiliului judetean era mai generos si existau posibilitati de executare a unor lucrari de investitii.
    2. A avut un stil de conducere dictatorial, iar deciziile sale – multe dintre ele – erau mai mult decit subiective;.
    3.In general a urmarit propriile interese, intrucit majoritatea contractelor de executie de lucrari pe drumurile publice judetene au fost atribuite propriilor societati comerciale si acest lucru a fost posibil tocmai ca urmare a plasarii in fruntea Directiei de drumuri si poduri a fiului sau, Liviu. Suveica a functionat perfect ani de zile.
    4. Din punct de vedere politic, organizatia PSD din municipiul Botosani s-a redus la jumatate, majoritatea intelectualilor parasind-o ca urmare a aberatiilor
    lui Contac si a pozitiei sale ( va amintiti ce a spus el intr-un ziar local: ca a terminat facultatea de economie doar in 3 ani, dar ca aceste studii nu-l ajuta la nimic, intrucit tot Scoala profesionala de soferi il ajuta in viata. Fie vorba intre noi, nu cred ca acesta a deschis un curs de economie in viata lui.
    5. Nu ma bucur pentru ca a fost condamnat, dar nu cred ca justitia a dat aceasta sentinta fara temei.
    6. USL-ul, domnule Roman, nu se teme de voturile ce ar putea fi pierdute, ci de asocierea lui Contac ca fost lider PSD – ca forma de lupta electorala a ARD-ului.
    7. Ce a spus domnul Roman doar in parte este adevarat; sa nu uitam ca intre Roman si Contac a existat un proces, ca intre ei a existat si exista o dusmanie deschisa, asa ca sa nu-mi spuna Roman ca el a fost un slujbas absolut dezinteresat in deschiderea anchetei. Sa fim seriosi!

  5. Asta nu-l inghitea pe Tabuleac nici cand erau in acelasi partid,e negru rau in cerul gurii roscatul. El nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase, numai ca daca dam filmul evenimentelor inapoi vom vedea cat de parsiv a fost cu Contac. Hai recunoaste macar in al 12-lea ceas cat de canos poti sa fii, blestemul o sa cada pe copii. asa ca……

  6. Mai Anca, oi fi fiind chiar o telectuala din PSD, sau una care a avut 4 mandate de parlamentar si tot mai voiai o data, afla ca ce ai spus tu, exprima pareri subiective, Contac a fost executat de Geoana, caruia ii spusese unele lucruri in fata cat si de Iliescu, caruia ii spusese ca este cazul sa se retraga, spre deosebire de alt „mare lider marcant” al PSD, alde Marcu – om plin de carte si cultura exact pana la stadiul de suptinginer la seral, care s/a dus la Bucuresti sa/l voteze pe Geoana si l/a votat pe Ponta(m.are om , mare caracter)……despre scoli profesionale si facultati, poate ai dreptatea ta profund subiectiva, stiu multi cu scoli inalte, tare inalte, si care nu au fost in stare sa admnistreze, sa conduca unitati economice spre succes, sa plateasca salarii, taxe, etc……deci, asta ar fi prima proba a capacitatii unuia cu carte multa, badia avea o inteligenta nativa, era foarte disciplinat, generos si foarte corect, de multe ori a mai stricat cuiburile de viespi barfitoare de pe la PSD, rezultatul ? s-au dus cu…vele la Bucuresti sa planga ca sunt asuprite de Contac, uitau ca pana si mesele le platea omul asta. Ce capacitati aveti si mare gandire creatoare aveti, de v-a opresat Contac? ca nu se vad nici dupa 4 ani de la plecarea lui.
    Despre contracte, nu este asa!
    Toate contractele castigate de Contac au fost prin licitatie publice, cu membri de licitatie din toate institutiile inclusiv de la dir de finante, deranja ca lucra bine si la preturi mici? deranja ca strica comisioanele celor care erau pregatiti vesnic sa le primeasca, sa mulga? poate ca da!
    Asa ca Anca, imi pare rau despre parerile tale atat de” obiective”, care scot la iveala foarte multa frustrare, apropo, cu ce te poti lauda concret ca si realizari in beneficiul tau de progres personal,cultural, serios vorbind, cum ti-ai ajutat aproapele, oamenii in general, Vezi, asa cum il huliti voi pe nea Contac, n-a facut niciodata fala din asta, dar are peste 70 de diplome de vrednicie,ptr ajutorarea bisericilor, pe multi, foarte multi amarati i-a ajutat, de ce ai un dinte impotriva lui? sincer, introspecteaza-ti propria constiinta si vezi, ce anume te-a deranjat pe tine? ati profitat de el tot PSD-ul, iar cand a fost atacat cu minciuni si mizerii de catre alianta DA, taceati si v-ati ascuns ca niste lepre, fara personalitate, deja va gandeati cine sa-i ia locul. Omul n-a murit si nici n-o sa moara, caci a aratat ca nu traieste din politica, fiind la fel de bun, atat in politica cat si in mediul privat, dar voi, loazelor pline de carte, ce stiti sa faceti? concret! ce stiti sa faceti bine ptr ceilalti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *