Preşedintele CAS Botoşani cere Spitalului Judeţean să-şi acrediteze laboratorul

analize laboratorPreşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu, a cerut conducerii Spitalului Judeţean să facă demersurile necesare în vederea acreditării laboratorului de analize medicale. Spitalul Judeţean se foloseşte acum de laboratoarele acreditate de la Spitalul de Copii şi de la Maternitate. Potrivit reprezentanţilor CAS Botoşani, unitatea spitalicească încă se mai judecă cu firma Sanomed, cea care în urmă cu câţiva ani a preluat laboratorul de analize medicale.

„În momentul de faţă sunt bani pentru servicii medicale paraclinice, pentru analize de laborator, dar, bineînţeles, că ar degreva celelalte laboratoare private. În momentul în care laboratorul de la Spitalul Judeţean este acreditat, oamenii merg şi la laboratorul spitalului să facă analize„, a spus Costel Lupaşcu.

Din cauză că Spitalul Judeţean nu are nici acum laboratorul acreditat, bolnavii care vin cu trimitere de la medicii de familie sunt nevoiţi să apeleze în număr tot mai mare la laboratoarele private, care, la rândul lor, sunt sufocate şi nevoite să facă programări chiar şi pe două- trei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *