Elevii din anii terminali fac pregătire suplimentară în şcoli

Mihaela Hunca
Mihaela Hunca

Unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani au stabilit grafice pentru desfăşurarea pregătirii suplimentare cu elevii de clasa VIII-a, respectiv a XII-a. Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că sunt şcoli care au programate aceste pregătiri şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat nu este unul care să ne onoreze, chiar dacă el este deasupra mediei pe ţară. Noi avem în jur de 49% promovabilitate, luând în calcul ambele sesiuni, iar la nivel de ţară a fost în jur de 43%. Ne propunem indicatori concreţi. La examenul de bacalaureat ne propunem o creştere a promovabilităţii cu cel puţin 10%, astfel să fim peste jumătate„, a spus Mihaela Huncă.

4 thoughts on “Elevii din anii terminali fac pregătire suplimentară în şcoli

  1. Se respecta codul muncii daca se lucreaza sambata si duminica? cine-i plateste pt.munca suplimentara…si plata ar trebui sa fie dubla.
    Vai de capul lor cadre didactice cu ce salarii au pentru atata munca si atat consum nervos…numai daca ar supraveghea elevii si tot ar merita niste salarii mai bune.Nu vedeti ca elevii sunt mai eleganti ca amaratii de profesori?Ce lectii poate sa tina un profesor caruia nu-i ajunge salariul pt. a-si satisface nevoile primare ale existentei? Este bataie de joc!

  2. Nu inteleg,am copil in cl.a 12 a si nici macar nu se pomeneste de pregatire in scoala,asa ca cetatene nu mai plange pe domnii profesori,ei sunt obositi pentru ca orele de meditatii de acasa(pe bani frumosi) sunt mai multe decat cele de la clasa!

  3. Domnule Părinte, nu vorbi cu păcat!
    Sunt şcoli unde de ani se face pregătire pentru examene, să nu generalizăm.
    Unor domni şi doamne de la liceele mari li se duce luciul într-adevăr, dar sunt şcoli unde chiar se munceşte chiar dacă sunt criticate.
    Sunt şcoli unde vin elevi de nota 1, 2 şi trebuie să-i ridicăm până la cel puţin 6. Vi se pare puţin? ne plăteşte cineva pentru munca titanică?
    Dacă sunteţi nemulţumit de ce nu scrieţi numele cadrului didactic de la clasa respectivă? Aştept cu nerăbdare. Vă rog răspundeţi.

  4. Si daca eu nu vreau sa mearga copilul meu la pregatire, ce o sa imi faceti?
    O sa ramana prost si o sa castige mai mult decat amaratii si desteptii astia de profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *