Protest la Şcoala 12 de la schimbarea directorului

protesc profesori sc 12Cadrele didactice de la Şcoala 12 Botoşani au protestat, joi, faţă de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean privind înlocuirea directorului. Cei peste 30 de profesori au înaintat şi o notă de protest la IŞJ, în care şi-au exprimant nemulţumirea privind numirea unui nou director din afara şcolii. Ei au anunţat că dacă conducerea IŞJ nu va reveni asupra deciziei, vor protestat, alături de părinţi, la sediul IŞJ. De asemenea, dascălii au ameninţat că vor radicaliza protestul prin refuzul de a mai intra la ore.

Ei sunt dezamăgiţi că nu au fost consultaţi de către reprezentanţii IŞJ cu privire la aceste schimbări. Cadrele didactice mai spun că nemulţumirea pleacă şi de la faptul că s-a operat această schimbare, în condiţiile în care unitatea a obţinut rezultate deosebite în urma controalelor IŞJ. 

profesor sc 12Vrem să ne exprimăm nemulţumirea faţă de faptul că directorul şcolii noastre a fost schimbat şi înlocuit cu unul din afara şcolii, lucru care nu aduce cinste şcolii noastre, pentru că şcoala noastră are oameni competenţi, oameni care fac parte din Corpul de experţi. Ambii manageri ai şcolii, la evaluarea directorilor, au obţinut calificativul <foarte bine>. Ne facem munca cu responsabilitate, ducem o activitate de calitate, nu au fost reclamaţii din partea părinţilor şi suntem stupefiaţi de această schimbare. Nu ne explicăm de ce. Am reţinut afirmaţia doamnei ministru al Educaţiei, că în şcoli directorii nu vor mai fi schimbaţi pe criterii politice. Şi atunci noi ne punem întrebarea: Care sunt criteriile pe care acest om din afara şcolii vine la noi ca manager?”, a declarat un cadru didactic.

Profesorii susţin că această schimbare abuzivă poate da activitatea de pe primul semestru peste cap, pentru că exista o bună relaţionare între conducere, profesori, părinţi şi instituţii. Ei consideră că normal ar fi fost ca postul respectiv să fie ocupat prin concurs şi nu politic.

Vom  înainta un protest la IŞJ, să aducem la cunoştinţă părerea noastră, iar al doilea pas este să mergem mai departe până la minister. Vestea ne-a bulversat pe toţi şi nu se ştie care va fi reacţia colegilor, dar este posibil şi un protest spontan. Oricum, în afara orelor, până vom înainta protestul la Ministerul Educaţiei, vom organiza pichetare la IŞJ”, a mai spus un cadru didactic.

Şi reprezentanţii părinţilor şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de această schimbare.

Colectivul şcolii este bun, condiţii în şcoală sunt. De ce a fost schimbat directorul? Nu era normal să anunţe„, a spus un părinte.

Consiliul de administraţie al IŞJ a decis vineri înlocuirea directorului Maris Bodaș cu Artemiza Merticaru.

One thought on “Protest la Şcoala 12 de la schimbarea directorului

  1. Am lucrat 26 de ani in Sc nr 12 , scoala cu renume . Multi ani am lucrat avand-o ca director pe profesoara Maria Bodas – un om integru , o profesoara cu calitati de bun manager . M-a mirat faptul ca se lucreaza politic si ,,pe la spate ” Vrea cucoana inspectoare sa-si puna oamenii ? Mult nu va mai sta la Inspectorat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *