Medic sancţionat cu 10% pentru lipsă de la program

medic familieUn medic de familie din judeţul Botoşani a primit o sancţiune de 10% din valoare contractului pentru absenţă de la program. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au efectuat un control în luna octombrie, în urma unei sesizări, la medicul de familie şi a constatat că acesta nu trece pe la cabinet. În urma primului control, medicul a fost sancţionat cu „avertisment”. La scurt timp, a urmat un al doilea control, iar medicul, de asemenea, nu a fost de găsit. Corpul de control al CAS Botoşani l-a sancţionat cu 10% din valoarea contractului pe luna octombrie.

S-a constatat că el nu respectă obligaţiile contractuale. La primul control au fost date două avertismente pentru două articole. El încălca două articole din contractul încheiat, prezenţa la program şi avea afişat un alt program decât cel din contract. Nici acel program nu era respectat. La al doilea control, am constatat acelaşi lucru”, a declarat Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

Medicul de familie lucrează la un cabinet din mediul rural. El riscă, în cazul în care va mai fi prins pe picior greşit, rezilierea contractului de către instituţia de asigurări de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *