Profesori botoşăneni, în schimb de experienţă cu colegi din Spania

liceul petru raresÎn perioada 22-28 octombrie 2012, trei profesori ingineri de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareş” Botoşani au participat la mobilităţile din cadrul proiectului Leonardo da Vinci VETPRO  ”Creşterea calităţii pregătirii profesionale în sectorul verde”, desfăşurate la Reus, în Spania. Proiectul se derulează în perioada 2011-2013 şi are ca obiective cunoaşterea sistemului de învăţământ european, cunoaşterea metodelor şi mijloacelor de învăţare folosite, familiarizarea cu  modalităţile de evaluare a elevilor la locul de practică şi crearea de parteneriate pentru proiecte viitoare.

Profesorii participanţi la vizita din Spania au asistat la conferinţe de prezentare a învăţământului profesional din această ţară, au vizitat “Cooperativa Agrícola  Cambrils” care deţine livezi de măslini şi o unitate de procesare pentru producerea uleiului de măsline, inclusiv îmbuteliere şi valorificare prin magazine proprii, un  Centru de Horticultură ornamentală, diferite şcoli de profil – schimb de experienţă privind programele şcolare, manuale precum şi pregătirea practică a elevilor.

De asemenea, din program au mai facut parte vizite la Centrul de cercetare “IRTA Mas Bové” care se ocupă cu  producerea şi ameliorarea unor soiuri de pomi fructiferi cum ar fi: măslin, alun, nuc, fistic, migdal s.a. şi la o cooperativă care deţine o fabrică de nutreţuri concentrate ce asigură furajarea pentru animalele producătorilor agricoli din zonă.

Aceasta mobilitate a fost organizată de către Asociaţia Europea Spania. În România, proiectul este coordonat de către Asociaţia Europea România, asociaţie a şcolilor din România cu profilul Resurse naturale şi protecţia mediului, din care face parte şi Liceul Tehnologic ”Petru Rareş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com