Bursele şcolare au fost majorate. Vezi noile cuantumuri!

Consilierii locali au aprobat, miercuri, majorarea cuantumului burselor şcolare. Astfel, bursa de performanţă a fost majorată de la 90 la 100 lei, bursa de merit de la 70 lei a ajuns la 80 lei, bursa de studiu de la 60 lei a ajuns la 70 lei, iar bursa de ajutor social va fi de 60 lei, faţă de 50 lei cât s-a acordat anul trecut.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au decis şi creşterea numărului de beneficiari. Dacă anul trecut erau 736 de elevi beneficiari, anul acesta vor fi 964.

În instituţiile de învăţământ, listele elevilor care beneficiază de burse se va revizui semestrial, în funcţie de modificările intervenite în situaţia şcolară a elevilor sau după caz în veniturile lunare ale familiilor.

La stabilirea cuantumului şi numărului de burse ce se vor acorda, s-a ţinut cont de alocaţiile bugetare disponibile cu această destinaţie.

În acest an şcolar vor fi acordate 132 burse de performanţă, cele mai multe la Liceul cu Program Sportiv, respectiv 71, 23 de burse de merit, cele mai multe la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, respectiv 53, dar şi 260 de burse de merit. De asemenea, 340 de copii vor primi burse sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *