Agenţia de şomaj îi învaţă pe elevii botoşăneni să-şi aleagă o meserie

În urma unui parteneriat dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)  Botoşani, aproape 4 000 de elevi botoşăneni, din 32 de scoli, vor fi învăţaţi cum să-şi construiască o carieră profesională după terminarea studiilor liceale. Activitatea de consiliere a elevilor va începe la sfârşitul lunii noiembrie.

“Elevii care vor participa la şedinţele de consiliere şi orientare în carieră, organizate de către specialiştii din agenţie, vor avea posibilitatea să se prezinte la un interviu, vor avea posbilitatea să aplice pentru un loc de muncă care necesită abilităţi de comunicare şi nu în ultimul rând vor putea să negocieze cu angajatorul condiţiile în vederea încadrării”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Gabriela Vranciuc.

 Activităţile fac parte dintr-un proiect iniţiat de  Centrul Judeţean de Resurse Umane şi  Asistenţă Educaţională în colaborare cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Agenţia  Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de  Muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *