Un botoşănean, lider al unei grupări de traficanţi de etnobotanice destructurată de poliţişti

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti, au urmarit reteaua in perioada aprilie – octombrie 2012.

Gruparea, care actiona pe raza mai multor judete ale tarii, in special in judetele Iasi si Prahova, era axata pe traficul cu substante psihoactive, cunoscute cu denumirea de „etnobotanice”.

Liderul gruparii, in varsta de 32 de ani, din Botosani, se aproviziona cu cantitati importante de substante psihoactive din strainatate, care ulterior erau vandute en-gross catre dealeri din mai multe judete ale tarii.

Printre dealerii identificati s-a aflat si un tanar in varsta de 24 de ani, din Ploiesti, care distribuia astfel de substante atat personal, cat si prin intermediul unor complici, catre diversi consumatori din municipiul Ploiesti, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Politistii au organizat un flagrant si l-au prins pe dealerul din Ploiesti dupa ce a ridicat de la o firma de curierat un colet continand 301 pliculete cu substante psihoactive si 150 ambalaje inscriptionate „Special Gold Bath Salt”.

Ulterior, au fost efectuate si 4 perchezitii domiciliare, fiind gasite circa 1.000 de pliculete de diferite tipuri, ce contineau substante psihoactive, peste 1,5 kg de substante pulverulente si materie vegetala vrac, precum si diferite tipuri de ambalaje. La finalizarea  cercetarilor, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a 4 persoane, din care 3 au fost arestate preventiv, totodata fiind instituit sechestru asigurator asupra a 3 autovehicule. Pentru faptele săvârşite, suspecţii riscă o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.

 Sursa: Adevarul de Ploiesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *