Prefectul a verificat stadiul pregătirilor pentru iarnă

prefectul Adrian ConstantinescuDorind să afle informaţii direct de la surse, prefectul judeţului a vizitat astăzi o parte din unitaţile implicate în măsurile necesare sezonului rece.

Adrian Constantinescu a primit astfel asigurări de la conducerea Modern Calor că sunt asigurate rezervele de păcură, iar pentru relaţia cu furnizorul de gaze naturale se aşteaptă o alocare financiară de la guvern. Aflat în CET, prefectul a putut vedea motoarele noi de producere a energiei termice recent puse în funcţiune.  

În spaţiul de lucru al Secţiei de Drumuri Naţionale din Cătămărăşti, reprezentantul guvernului în teritoriu a fost informat că stocurile de materiale antiderapante pot asigura intervenţiile antipolei pentru circa două săptămâni, urmând ca rezervele să fie completate odată cu aprovizionarea pe care operatorul contractat o face în aceste zile. Un aspect negativ subliniat de prefect este referitor la lipsa marcajelor rutiere de pe drumurile naţionale.

„Niciun metru de marcaj nu s-a făcut în acest an pe drumurile naţionale din Botoşani. Aşteptăm să se deschidă punctul fito-sanitar de la Stânca-Costeşti, dar drumul nu se vede noaptea. Se impun măsuri urgente în acest sens.”, a explicat prefectul Adrian Constantinescu.

Pentru că şi spaţiile de cazare ale persoanelor fără adăpost sunt o problemă, odată cu venirea sezonului rece, prefectul judeţului a avut o discuţie cu reprezentanţii primăriei Botoşani pentru identificarea unor soluţii. Aceasta deoarece centrul pentru persoane fără adăpost asigurat de Serviciul Public Local pentru Asistenţă Socială nu are capacitatea de a-i caza pe toţi botoşănenii din această categorie socială vulnerabilă.

Sursa: comunicat Institutia Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *