Zeci de amenzi şi fructe confiscate după razia din Piaţa Centrală

razie politie piata 1Poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare din Botoşani au aplicat, marţi, după razia făcută în Piaţa Centrală, zeci de amenzi şi au confscat bani şi sute de kilograme de fructe. Potrivit Poliţiei, la acţiunea care a avut ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale,  precum şi a faptelor ilicite de comerţ cu legume-fructe au participat 35 de poliţişti şi 12 comisari ai Gărzii financiare. În timpul raziei, au fost controlaţi 59 agenți economici şi 31 producători agricoli şi au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale  în valoare de 37.300 lei.

De asemenea, a fost suspendată activitatea unui agent economic  şi s-a dispus confiscarea unor sume de bani în numerar în valoare de 6.250 lei, dar şi a 536 kg fructe în valoare de  2251 lei.

În urma verificărilor efectuate la un depozit specializat în comercializarea en-gross a fructelor şi legumelor  achiziţioante din spaţiul intracomunitar, s-a constatat că societatea avea expusă la vânzare cantitatea de 536 kg fructe pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de fructe, în valoare totală de 2251 lei, a fost confiscată iar agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *