Primarul Portariuc vrea să înfrăţească Botoşaniul cu oraşe din Moldova

primarul Ovidiu Portariuc
primarul Ovidiu Portariuc

Primarul Ovidiu Portariuc vrea ca municipiul Botosani sa se mai infrateasca cu un oras. De aceasta data, orasul vizat este Rascani, din Republica Moldova. Portariuc sustine ca un avantaj al acestei infratiri ar fi acela de dezvoltare a unor parteneriate pe zona agrico-alimentara intre investitorii botosaneni si cei moldoveni. Orasul Rascani are o populatie de pina in 20.000 de locuitori.

Ne dorim sa avem o relatie buna cu vecinii si in acest sens am demarat procedurile pentru infratirea cu anumite zone si orase din Republica Moldova. Avem deja o invitatie de la Primaria Rascani si din Primaria Criuleni. Avem intentii de la aproximativ cinci-sase orase si mergem in paralel si cu celelalte, numai ca acolo se poarta o corespondenta„, a spus Portariuc.

Acesta a precizat ca o delegatie din partea Primariei Botosani se va deplasa la Rascani, pentru a perfecta procedura de infratire.

El nu exclude dezvoltarea relaţiilor de înfrăşire şi cu alte mari oraşe din Republica Moldova, printre care şi municipiul Chişinău.

2 thoughts on “Primarul Portariuc vrea să înfrăţească Botoşaniul cu oraşe din Moldova

  1. Foarte buna aceasta actiune. Poate ar fi bine si o cursa permanenta pe ruta Botosani – Rascani -Balti. Nu sunt distante prea mari si ne-am putea cunoaste mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *