Comisia de etică a ARD le interzice deputaţilor Stelică Strugaru şi Neculai Rebenciuc să candideze

Deputatul Neculai Rebenciuc
Deputatul Neculai Rebenciuc

Candidaţi la alegerile parlamentare din acest an, deputaţii Stelică Strugaru Iacob şi Neculai Rebenciuc au picat testul Comisiei de Etică a Aliantei România Dreapta. Aceştia au primit, joi, aviz negativ pentru candidaturi la alegerile parlamentare.

Comisia de etică a fost formată din: Monica Macovei – preşedinte, Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – FC, Mihaela Vasilatii – PNTCD, Ioan Greceanu- NR.

 „Evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări riguroase la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată.

 
 
 
 

Deputatul Stelica Strugaru Iacob
Deputatul Stelica Strugaru Iacob

 

 Am folosit şi informaţii din presă coroborate cu informaţii de la instituţiile publice. Deciziile în Comisie s-au luat prin vot majoritar, preşedintele neavând drept de veto. Pentru toţi candidaţii cu aviz negativ preşedintele Comisiei de etică, Monica Macovei, a votat împotriva candidaturilor. Monica Macovei a dat vot negativ pentru alte 58 de candidaturi, dar care au primit aviz favorabil prin vot majoritar„, se arată într-un comunicat de presă al eurodeputatei Monica Macovei.

6 thoughts on “Comisia de etică a ARD le interzice deputaţilor Stelică Strugaru şi Neculai Rebenciuc să candideze

  1. Verginel felicitari l-ai aranjat. Noi locuitorii din satele com. Flamanzi te asteptam sa te votam si sa fii un luptator si pentru noi sa ne SCOTI DIN MOCIRLA cum ti-ai scos comuna ta . Adu tu fonduri pentru strazile din localitatea noastra da si la partid si opreste-ti si tie ca numai prostii nu stiu ca taxa de 10% din fonduri e comision de munca si alocare, asa vom avea si noi strazi asfaltate apa si canalizare. Taxe au fost si pe timpul lui Isus care a spus „Dati Cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu.” Vino si da partidului ce este a partidului si noua ce este a nostru . Dumnezeu sa te ajute sa ajungi sa ne ajuti.

  2. Citatul „Daţi Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu“ mi se pare că este un caz tipic de eronată înţelegere prin scoaterea afirmaţiei din context. Există aspecte de detaliu ale scenei în care Isus dă celebra replică şi care se omit, din păcate. Isus răspunde unei întrebări privitoare la legitimitatea plăţii impozitelor faţă de romani, pusă de farisei cu rea intenţie, căci ei urmăreau ca Isus să fie compormis indiferent de răspuns. Dacă Isus ar fi răspuns că impozitele trebuie plătite, trecea de colaboraţionist şi prestigiul său era compromis în contextul ocupaţiei romane. Dacă ar fi răspuns că impozitele nu trebuie plătite, trecea drept insurgent şi misiunea Sa putea fi lesne interpretată ca fiind pur politică. Apoi, e greu să nu sesizezi şi să nu iei în seamă ironia socratică cu care Mîntuitorul dă acest răspuns. Isus cere o monedă, arată pe ea chipul lui Cezar şi dă răspunsul. Sensul răspunsului este că spaţiile de autoritate sînt marcate cu chipul stăpînului, iar „lumea“ banilor este a Cezarului pentru că, iată, chipul său marchează moneda. Numai că Cezarul nu poate stăpîni, în această logică, nimic mai mult decît monedele pe care le bate. Pe de altă parte, pornind de la acest episod, o întreagă patristică aminteşte că omul, fiind făcut după chipul lui Dumnezeu, trebuie să se livreze lui Dumnezeu, căci îi aparţine, aşa cum moneda cu chipul Cezarului aparţine Cezarului. De fapt, Isus reafirmă o ordine supremă, care e însăşi ordinea Creaţiei, şi nu divide lumea aşezată ca un întreg. Astfel înţelegînd pilda cristică, ajungem la concluzia că cei care spun că în lumea politicului Dumnezeu nu are ce căuta stabilesc implicit că politica stă sub puterea totală a banului. Ceea ce, cel puţin o minoritate dintre noi, se încăpăţînează să creadă că nu este adevărat.
    Dilema Veche, Nr. 241 / 25 seotembrie – 1 octombrie 2008

  3. Da GEANI, ai tu un pic de dreptate, dar daca aia 10% nu iar lua nimeni si ar ajunge asfaltul si la tine la poarta?! CE AR FI DACA NU AR AJUNGE PANA LA TINE PENTRU CA MAI TREBUIAU NISTE BANI?! (adica un 10%, sa zicem)… DACA BAGA MANA SA FACA PSUCARIE, NU CU SUSPENDARE… altul fura o gaina si face cativa ani!

  4. ma geany, tu esti de fapt DEzvirginel. Daca ai furat toti banii din impozitele si taxele orasului Botosani din zona Catamarasti, care apartin (printr-o eroare,cred) de comuna M.EMINESCU, asta nu inseamna ca esti destept si ca ai realizari.
    Iar daca te intereseaza, Flaminziul are deja proiecte aprobate de asfaltare, chiar si licitatiile sunt definitive. Vor incepe lucrarile in primavara viitoare. Daca nu stiai, sunt si alte proiecte in derulare, iar altele terminate (exemplu scoala noua la Poiana, pod Chitoveni, etc), toate prin munca si implicarea deputatului Rebenciuc. Dar , in stilul vostru caracteristicUSL, (MINCINOSI) probabil o sa va insusiti toate proiectele la care a muncit Rebenciuc in 4 ani, asa cum a-ti procedat cu
    fondurile pentru maternitate. Din cite stiu eu, la rugamintile lui Tibuleac, Rebenciuc a umblat un an intreg pe la toate usile ministerelor la Bucuresti pentru banii ptr maternitate, iar acum Turcanu i-si aroga cu nesimtire rezolvarea problemei. Sa va fie rusine ! MINCINOSI, EXCROCI, NESIMTITI!

  5. Verginel te votam, NU pe infractorul de Rebenciuc! totdeauna este la limita penalului!
    Prostul, impecilul habar n-are sa indruge doua vorbe! cred ca nici acum nusi da seama ce noroc de la ajuns!
    Dar poate il ajuta soata, blonda care merge ca o gloaba prin sat . Arunca pletele pe spate si nici nu vede consatenii, venetica! Dar can ea cateo mardeala din cauza gagicelor lu barbata-su, vai, vai, Ce familie!

  6. Comentariile ,,ptr geny” sunt facute de navasta-sa ca ea stie de maternitate , ca nu stiu sigur dar se lauda prin sat ca este SEFA la spital.
    Probabil dl. Tibuleac si apoi dl Turcanu l-a introdus pe acest imbecil pe la toate usile nu el are vreun merit, ba din contra s-a bagat in seama ca sa dea impresia ca face ceva. N-avea nicio credibilitate pe la Bucuresti si se umfla ca un caltabos fara umplutura acum sa faca impresii. Are proiecte in delurare? Ha , ha, pe la poarta lui si prin imobiliarele lui nicidecum pe la Chitoveni ,- podul s-a facut de primar nu de el. Tot ce se face nou in Flamazi ,la cat este de excroci spun ca datorita lui, asa se lauda si nevastasa. Dar nu-i asa ceva -sa ne raspunda pavarea, casa, de la Flamazi ( ca are si lA Iasi vreo doua, prin Botosani vreo trei ) le-a amenajat cu fonduri europene prin ,,Victor costruct” care avea masinile pe la poarta lui in fiecare zi. Asta a facut DEPUTATUL Lins la Flamanzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *