Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean nu-şi mai recuperează banii cheltuiţi pe medicamente

BolnaviSpitalul Judeţean nu a decontat în acest an nicio reţeţă bolnavilor internaţi, deşi ei beneficiaza de acest drept. Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că nu au primit cereri din partea bolnavilor, la externare, pentru decontarea contravalorii reţetelor pe care le-au cumpărat pe perioada cât au fost internaţi. Acest lucru se întâmplă de câţiva ani. Pe de o parte există pacienţi internaţi în spital care nu-şi cunosc drepturile, iar pe de altă parte bugetul alocat pe secţii, pe medicamente, este limitat.

Bolnavii de la Spitalul Judeţean sunt nevoiţi să bage mâna în buzunare pentru a cumpăra medicamentele pe care spitalul nu le are în farmacie.  Deşi există o lege prin care bolnavii care îşi cumpără medicamente sau efectuează investigaţii paraclinice pe cale le plătesc în perioada spitalizării au dreptul să ceară banii înapoi, actul normativ nu are nici o aplicabilitate. Practic, până acum nici un pacient nu şi-a putut recupera banii cheltuiţi în spital pentru tratament.

Este o procedură cu aceste reţete. Ar trebui  să nu fie în farmacie medicamentul respectiv, în al doilea rând medicul dă o reţetă care trebuie să fie avizată de medicul şef de secţie, care are un buget şi nu semnează aşa că vrea cineva arginină, de exemplu, dar nu necesită. Fiecare ar vrea să facă fel de fel de tratamente aici. Dacă şeful de secţie dă şi se depăşeşte bugetul ce face ?  La mine nu a venit nicio reţetă ca să o decontez„, a spus Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *